Subaru Eksiden

Tuesday, April 28, 2009

Leganya ari nie dah abis exam, tapi bagi aku lega nie x ke mana pon coz result belum dapat lagi. Selagi result x dapat selagi tu la aku berdebar-debar x abis agi... huhuhu...... Dah la cite pasal exam... Arinie nak cite pasal eksiden dekat depan taman aku semalam.. Ada kete Subaru budak Unisel masuk dalam longkang. Aku pon x tahu camner dia leh eksiden. Tahu2 tgk dah dalam longkang dengan tiang eletrik patah. Nasib baek owner selamat.

Pelbagai versi aku dengar pasal cite nie.... Cite pertama dia elak motor, kedua owner dia bagi orang lain bawak. Ketiga lak, dia elak kete. Endingnnya aku x tahu mana satu citew yang betul. Kawasan aku duk tempat Cina ngan India, aku x paham pon ada dieorang cakap. huhuhuhu.. Masa tgh orang sibuk tgk benda nie ada jugak yang datang amik no plate... aku dengar2 dieorang nak beli no ekor.... Hampeh tol...

Kete nie kena tarik ngan KATO, x boleh tarik ngan trak tunda yang biasa... X silap aku dia eksiden dalam area asar kot, pas2 semua settle tarik naek atas dalam 8 lebih x silap... Sebab aku kejap balik kejap datang tgk, maklumlah umah dekat sangat.. Datang pon nak tgk perkembangan je..Klu nak tngk dengan lebih dekat camner KATO angkat dia, tengok video kat bawah nie....


Video Yang Aku Record


p/s: Kepada sape2 yang selalu bawa kete tu, ati2 la ek time drive.. malang xberbau.... bawak slow ke laju ke, klu nak kena, kena jugak...

Read more...

Kain Kotor + Exam

Sunday, April 26, 2009

Kenalkah kamu dengan gambar di sebelah nie.... Tentu sekali kenal... Kain kotor yang x berbasuh... Musim2 exam nie malas pulak ase nak basuh kain... Tapi sejak bila plak aku rajin basuh kain.... Selalunya gie anta kedai dobi je... Tapi skunk nie musim sengkek so terpaksa la basuh sendiri.... hehehehe..... Ada sangat duit, tapi pas exam nie nak enjoy sket, so simpan je la duit tu.... Demi enjoy sanggup ku basuh kain yang bertimbun nie.... hehehehe....


Ari nie paper Database dah settle, tapi soalan dia mengucap panjang aku tengok... Budak2 umah aku balik semua mengeluh.... Lain yang target lain plak yang kuar... Aku plak tok paper nie tahu SQL je... Yang lain aku out.... Seb baek SQL tadi soalannya 20 markah, so aku jawab ngan tekun.. Betul x tu x tahu la, janji aku confident ngan jawapan aku wat... Carry mark tok subjek boleh la tahan, tapi nak capai target aku tu cam x sampai je.. mintak2 la paper ni aku x jatuh sangat... Klu x pointer mesti menjunam... Pointer nie klu jatuh senang je sampai ke bawah... Tapi nak naek cam Lori balak naek bukit... Miahahahaha....


p/s:Pagi esok x dak paper, agak2 apa plak aku nak buat ek................

Read more...

Oh Nasi Bujang

Friday, April 24, 2009

Ari nie exam Introduction to PLC, alhamdulillah dapat jawab. Tok subjek nie takut nak score coz carry mark rendah. Nak cakap target pon malu. Gpon daku nie bukan la pandai sangat. Tapi ari nie x tahu kenapa orang jaga dewan tu asyik perhatikan aku je. Nak kata dia suka kat aku, dia JANTAN, x kan G*Y kot. Dr awal exam sampai la abis exam dia asyik ushar je. Muka aku nie muka orang kuat meniru ke???? Pas2 datang cek2 kertas plak. Maybe dia ingat aku bawak Toyol. Whatevelah...

Skunk berbalik pada tajuk en3Kepada sengsapa yang selalu makan kat kedai @ mana2 je la, mesti tahu pasal nasi bujang @ nasi cow boy kan. Tapi setahu aku makan kat mulut. Ha3x. acah je.. Nasi bujang nie nasi lauk telur dadar, sup kosong , timun ngan sambal belacan. Ujung2 sem nie selalu pegi kedai makan tengok ramai yang order nasi bujang termasuklah aku. Al maklumlah dah nak minggu akhir nie duit makin kering. Tapi ok la daripada makan megi je memanjang, bukan kenyang pon makan benda tu. Tapi tu tetap makanan kegemaran student. Aduh.. Semenjak x duk ostel, aku dah kurang makan megi, tahniah...

p/s: nasi bujang nie walupun simple tapi kenyang la daripada makan megi….. I like it… :p

-------------------------------------------------------------------------------------


Award From Yanie

Read more...

Dulu helmet aku Skunk helmet King

Kenal x gambar sebelah nie... Klu x kenal tanya je orang yang selalu naek motor, x kira mat rempit ke bukan mat rempit ke, mesti kenal.. nie tempat penyangkut helmet (ye kot namanya) pndek kata tali helmet je la. Lepas 1st paper aritu, ada 2 ari gab sebelum paper seterusnya so budak2 umah aku gie la mandi kat Sg Tengi, dari umah sewa aku 28 KM. Budak2 group aku yg sekali kelas Communication Skill wat BBQ kat c2. Memula aku x pegi coz aku x dak bajet.

So aku tinggallah sekor2 kat umah. Dek kerana kebosanan aku ke cc. X sampai setengah jam kat cc dieorang call suh aku pegi gak, maka aku rider la sekor2 g sana. Yang lain semua gie ngan kete, tapi aku x kesah naek motor janji x menyusahkan orang. Masa tgh makan2 kat c2, ntah objek mana la datang amik helmet King. Sial tol la sapa yang amik tu. Tu la sape suh aku ngada2 pakai helmet orang. Neway aku ada helmet nie, tapi helmet aku kena rembat masa aku pegi Melaka sem lepas. Disebabkan helmet King nie kena curi, x pasal2 aku balik ke umah aku x pakai helmet sejauh 28KM. Aku ilek je masuk bandar (dalam ati takut gak padahal... cover2). Tapi tu rekod baru aku x pakai helmet jauh2. Dah la area unisel banyak Road Block. Aku nie bangang skit, motor aku semua lengkap pon aku langgar gak Road Block, leceh la klu kena tahan, nak cek tu nak cek nie...

p/s: sem depan nampak gaya aku kena ganti la helmet King. Duit agi.. aduh.....

Read more...

Paper Database Tunda

Tuesday, April 21, 2009

1st skali nak ucap tima kasih kat cik bulan coz bagi award nie. Aku x tahu nak tulis cite pe pasal cik bulan nie coz aku pon br je kenal dia. heheh.... Lupa lak klu nak tgk award nie ngan lebih dekat, sila la klik kat gambar tu nanti dia akan jadi besar. X caye cuba tekan...


Bebalik kepada tajuk en3, paper database tok ari nie ditunda ke hari ahad. aku x tahu nak cakap aku gembira atau x, coz aku dah study gila2 tok subjek nie. YE KOT!!! Tapi x pe la, dah tukar nak wat camner. Paper pertama alhamdulillah dapat jawab, tapi x tahu betul ke x.

So paper seterusnya start ari jumaat, sabtu, ahad n selasa. Aduh lama agi exam. Geram tol. X sabar plak rasa nak balik. Ntah apa la aku nak wat kat kampung tu.


p/s : makin lama x exam, makin berdebar plak ase.....

Read more...

Jantung aku cam jantung pisang

Sunday, April 19, 2009

Ari nie bangun pagi terus jantung berdegup kencang... Al-maklumlah rasa macam x caye je esok final.. Mesti korang tertanya-tanya apa kaitan gambar jantung pisang kat sebelah nie ngan jantung aku. Sebenarnya memang x dak kena mengena pon. Saje letak coz aku search kat google td ada gambar nie je. So sapu je la. Tapi masa bangun td rasa macam jantung koyak cam jantung pisang tu la. Ok skunk kita ke kisah idup aku arini...


Bangun pagi nie aku basuh baju coz baju aku yang bersih dah semakin berkurangan.... Ari nie aku gie makan tengahhari sorang coz x dak orang kat umah. Budak2 lain semua kuar gie KL ada urusan. Klu ajak pon maybe aku x nak pegi coz esok dah final... Tengahari nie aku gie makan nasi ayam sebelah 7E. Erm sedapnya coz dah lama aku x makan nasi ayam. Dulu awal2 sem ari2 gie makan kat c2 sampai naek muak aku ngan ayam.. Agaknya ayam pon muak gak ngan aku... :p Pas makan nasi ayam, aku gie beli alat tulis coz alat tulis aku semua ilang except pencik picit. Ntah anak sapa la yang amik tu. Tapi x pe lak, sebab mood aku baek aku 'halal' je. K la x leh lama nie, nak balik study lu la.

p/s: sebenarnya x nak update blog n on9 arini, tapi kedai alat tulis tu sebelah cc je, so alang2 tu singgah je la coz nafsu dah x tahan sangat2. :p

Read more...

Gie nengok wayang

Saturday, April 18, 2009



Semalam pas study dua tiga kerat kat umah, bebudak umah aku ajak kuar plak gie The Curve tgk wayang. Asalnya aku x nak ikut, tapi bebudak nie paksa gak, jadi aku pon merelakanlah diri aku pegi sana. Tmbah2 duk umah bosan gile coz 2 orang balik kg, srg lagi plak gie lawan futsal. Movie yang dieorang nak tgk malam td, The Fast and the Furious 4. Aku x tahu nak komen apa, tapi cite nie memang best la. X sia2 bayar 10inggit... Thanks to Syah ngan King coz ajak aku skali gie tengok cite nie. Dieorang berdua nie termasuk sorang lagi Is (yg nie gie lawan futsal kat Perak) klu nak gie mana2 mesti pelawa aku. Dulu 1st masuk umah sewa tu aku jenis suka wat keje sendiri. Mungkin masa tu aku x serasi agi ngan budak2 nie. Dulu aku gie kelas sorang2, tapi skunk gie kelas berjemaah ngan bebudak 3 orang nie. Yang 2 orang lagi tu aku malas cite nape aku x rapat ngan dieorang. Kang x pasal2 dapat dosa ngumpat dah la nak final nie...


Pas abis tgk cite nie bebudak nie ajak gie KLCC lepak sampai le ke pagi. Subuh baru sampai umah. Maybe nie last aku gie jalan2 sebelum final nie, rehat2kan otak, gpon kepala aku berserabut sangat x tahu nape. Maybe persediaan tok final kurang agi kot. Carry mark dah keluar & keputusannya agak memuaskan. Skunk tggl usaha je skit lagi tok naekkan pointer. Tinggal 2 sem lagi sebelum abis. Chaiyunk2. Korang jangan lupa doakan aku skali pas semayang.



p/s: untuk cite nie aku bagi 5 bintang la.. memang best....

Read more...

Telepon Vs Kunci Motor

Thursday, April 16, 2009


Ari nie sekali lagi telefon aku wat hal pas repair dekat kedai. Tlfn nie start rosak pas jatuh bulan 1 aritu, pas2 aku anta balik dekat kedai aku beli coz warranty ada lagi. Aku tgg 2 bulan br siap. Bulan 3 aritu aku amik balik, tapi kesannya tetap sama. Tauke kedai tu ckp dh anta kilang tok repair balik benda alah nie. Tapi aku tgk dia x wat pape pon coz sticker yang dekat tempat skru tu x koyak pon. hampeh tol. 3 hari lepas aku terpaksa la gie repair guna ongkos sendiri coz x tahan screen asyik jadi blank je. Melayang rm65. Nak mesej cik bunga pon susah. Nak mesej memang susah, tapi kol senang. Tu pasal duit banyak abis minggu lepas, adoyai.....


Ari yang sama ngan telepon aku reapair nie la wit aku melayang rm28 agi coz tukar kunci seat motor, rosak plak. Motor nie pon satu la, nak rosak2 time2 camnie la. Tapi adat la ciptaan manusia nie banyak kelemahan. Ari nie pest time tau aku dengar technicion kedai tlpn ckp, "Maaf la sebab benda nie rosak balik". Aku x marah pon kat dia coz pas dia repair memang elok sehari. Dah la benda dah jatuh banyak kali nak wat camner. hehehehe.....



p/s: Ari nie aku dapat jawab semua soalan lab test. syukur sangat2..

Read more...

Lega Sekejap

Wednesday, April 15, 2009


Lepas antar projek subjek Communication Skill semalam, aku rasa lega kejap coz semua projek dah settle. Tapi yang x bestnya pagi nie aku kena gie kelas coz semalam aku dah ponteng kelas Database. dengarnya kelas database yang lab semalam ada lab test untuk group A. disebabkan ada hal yang teramat emegency aku terpaksa la ponteng kelas tutorial ngan lab. pagi nie ada lab untuk budak2 group B, so aku ingat nak join dieorang je la pagi nie. mintak2 la lab test tu x susah. Lepas abis lab test nie aku ingat nak study la plak. Final tggl 4 hari je lagi. Pas abis final balik kampung. Tiket bas pon x beli agi.


Lepas final nie ingat nak lepak sini kejap baru balik. Balik umah awal2 pon bukan wat pape. erm apsal lak masuk stori balik kg lak nie. balik semula cite lab test td, selalu klu x dapat wat lab test geng2 sekelas aku yang group A tu mesti passing jawapan guna YM. hahahh jahat x kitaorang. walaupun agak kejam tu la realitinya bila kepala dah berserabut. Pagi nie x leh nak ym ngan sape2, coz yang pro-pro dah wat semalam.. Padan muka.........

p/s: Doakan aku dapat wat lab test pagi nie.....

Read more...

Tuesday, April 14, 2009



Malam nie aku on9 dekat KFC Shah Alam. kira tukar angin la plak. asyik kat Sarah Maju je. Aku x maju sangat tapi kedai tu je maju coz untung ada customer cam aku yang ari2 bertengkek kat c2. Actually malam nie malam akhir kitaorang untuk menyiapkan projek movie untuk kelas CS. Masa dah nak abis wat keje nie, King mengajak kitaorang untuk datang KFC n sambung keje kat sini. Memula aku x nak ikut dah coz x dak ongkos. Tapi King cakap dia nak belanja aku follow je la. Klu x follow mesti dia kecik ati coz semua budak group kitaorang follow.

Maybe pas final nie kitaorang jumpa ngan bebudak group nie. Budak DPI ari2 leh jumpa, tapi yang dari group multimedia nie dah berada di sem akhir, so sem depan dieorang dah abis, x dpt la jumpe agi. Seb baek ada myspace, so bleh la kontek dekat c2. Klu nak jumpa harapan la budak2 nie nk datang ke bestari jaya lagi pas abis blaja melainkan hari graduasi. Aku sendiri pon x tahu dtg lg x ke sn pas abs blaja. heheh. Neway aku pon tinggal 2 sem lagi nak abis. tahun nie jugak. Maybe dalam bulan 11 or 12 g2. tu pon klu x dak halangan yang mendatang la.



p/s:dengkinya budak2 nie dah nak abis, tapi aku kena teruskan lagi perjuangan. Pas abis dip nie x tahu nak sambung lagi ke x. Korang rasa camner, patut ke aku sambung????

Read more...

Repeat Mid Term Database

Sunday, April 12, 2009

Pagi nie aku kena anta repeat mid term database. Thanks to Cik Hanisah coz bagi peluang kat budak2 DPI nie wat balik mid-term, siap bagi b uat kat umah lagi tu. SAYANG CIK. heheh.... perkataan sayang tu jangan disalah tafsir lak ek. Jarang tau ada lec camni. Tu yang sayang sangat tu. Pagi nie x tahu nak anta kul bape. Skunk nie aku update blog kul 5, nampak gaya x tido lagi. Klu tido kang terlajak susah plak. Dah la ari last kena antar sebelum opis our abis.



Klu nak harap markah mid term aku yang sebelum nie nampak gaya final kena la dapat full mark baru dapat backup balik markah mid term aku. heheh.. Padan muka, sape suruh malas study. Tambah-tambah aku nie berada dalam kategori slow sket. Bagi asiment pon lambat siap. Bukan x leh wat cepat, tapi banyak wat benda lain. Klu keje yang guna internet, masuk cc bukak myspace ngan friendster dulu. pas2 baca paper, alih2 keje x wat. Malam nak antar baru sibuk nak wat. Klu keje yang kena menaip lak, aku cepat mengantok coz time nak wat keje mesti dengar lagu. Klu x dengar pon ngantok gak. Adoih... Klu dah malas tu macam2 alasan bleh bagi..

p/s: Mid term yang repeat tu aku dah wat ngan kawan2. Kitaorang 'bincang' sama2 sampai pagi. yo yo o je.

Read more...

Saidina VS Karaoke

Saturday, April 11, 2009

Ari nie x tahu nak tulis pe.... malam nie umah aku penuh ngan tetamu, x lain x bukan budak kelas aku gak. Biasa la malam2 minggu klu aku x gie umah dieorang(Geng2 Man), kitaorang(Aku, Syah, King ngan East) gie umah dieorang. Klu pegi umah dieorang aku gie layan movie coz umah dieorang ada astro, pas2 sewa box office plak tu... lagi la best... klu dieorang datang umah aku plak semestinya dieorang layan karaoke... maklumlah bilik aku bilik bujang (duduk sorang), so aku beli la benda alah yang boleh dibuat karaoke(woofer EVO 7)..... So bila bosan je memekak je la dalam bilik... karaoke kat umah x segan sangat coz bukan ada orang lain pon kat umah tu.... lagi satu x yah membazir gie karaoke jamban bayar rm1 satu lagu....


tempat kitaorang berkaroke a.k.a kamar tido aku....



Malam bebudak nie bertukar angin lak... ada yang karaoke n ada yang main SAIDINA... Sebab dah bertahun-tahun x main... Pengasas permainan nie kat umah kitaorang ialah Wan Jawa a.k.a KING. Malam nie para permain terdiri daripada KING, Amir n East.. Pemenang malam nie Amir, diikuti KING n East. East kalah teruk malam nie... Lepas kalah terus mandi n masuk tido..... Agaknya x dapat terima kenyataan bahawa dia bankrup teruk n hutang keliling pinggang.... Nampak gaya East belum bersedia untuk jadi seorang Jutawan.... So tu je la en3 tok kali nie...

best prend 4 ever - King, East & Syah

p/s: Klu sengsapa nak kenal ngan mamat kat atas nie mintak la no ngan aku... heheh semua single n available...(yo la 2)

Mood Ketika Mengupdate Blog Nie : Risau banyak asiment x wat lagi ditambah plak ngan final dah dekat...

Read more...

Untitled (x tahu nak letak tajuk pe)

Friday, April 10, 2009

Arini aku on9 sebab tolong member aku cari driver untuk compaq cq40. Selalunya memember mintak tolong cari driver untuk win XP, tapi mamat nie terbalik plak coz suh aku cari driver untuk Win Vista. So benda nie mudah je la coz driver untuk Vista memang dah ada dekat website compaq. Klu XP plak berterabur dalam internet. Kekadang dapat download kekadang x dapat. Tapi aku suka cari driver XP untuk model compaq nie. Mencabar beb. Dulu siap kena kutuk agi ngan technision fakulti aku gara2 mintak tolong install driver laptop (compaq) member aku. Lepas kena kutuk tu terus aku usaha cari driver sendiri. ha3x. abis cite nie..

Masuk part ke-2 plak, minggu depan aku dah start study week. Kepala aku still macam biasa sakit tahap gaban. Aku pon x tahu apa yang aku pikir. Aku terasa tekanan yang teramat sangat dekat kepala aku. Aku harap benda nie x mengganggu aku untuk study minggu nie. Korang pon jangan lupe doakan aku tau.

Jadual exam cam gambar kat bawah nie...


p/s: thanks banyak2 tok Zety coz sediakan jadual exam untuk aku.

Read more...

bila en stress datang mengganggu

Saturday, April 4, 2009

Salam.... arini aku berada kat negeri kelahiran aku, Kelantan Darul Naim, aku balik 2hari sempena cuti ujung minggu..... balik nie pon bukan saje2 balik, balik sebab nak renew road tax tenggiling aku kat unisel tu..... aku balik nie ngan abang aku kebetulan dia pon dah lama x balik kg, so tumpang je la.. Ntah kenapa semenjak 2 menjak nie aku makin malas nak udpate blog nie.... Aku bleh dikatakan selalu online, tapi banyak masa dihabiskan layan friendster, baca surat khabar n berita2 politik tanah air...

satu lagi, aku pon x tahu kenapa kepala aku nie cam pecah je sejak kebelakangan nie bila pikir sesuatu.... maybe sebab dari awal sem nie aku dh banyak main2, so bila dah banyak benda nak kejar jadi kepala serabut.... dalam 2 minggu lagi aku dah start final dah.... persediaan x yah citer la, besar kuman pon x dak masa nak study.... aku pon x tahu nape jd g2.....

tabiat tido aku pon dah berubah, dari tido malam, kepada tido siang ari.... klu kelas pagi dah gerenti x tido.... belanjawan pon menigkat mendadak dek kerana berjaga malam, maklumlah perut mudah lapar klu berjaga malam....

Malam nie nak balik KL dah, sedih plak ase nak tinggal kampung, maklumlah kepala tgh serabut, klu duk kampung lama2 mesti ase tenang sket....

p/s: aku tinggal setahun agi blaja kat unisel, insyaAllah aku x kan sia-siakan peluang yang ada nie...

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget