Anta kete

Tuesday, May 26, 2009

Salam semua tok pembaca blog pauh putik. Nampak gaya kemesraan kita semua akan terhenti seketika sebab mulai ari khamis aku dah x leh wat blog walking cam biasa. aku dah nak balik KL ari khamis nie. so klu lambat jenguk kowang, jangan la marah ek. Psl broadband tu mungkin aku try dulu guna sebulan yang CELCOM. daripada ulang alik ke cc, dah la rm3/jam.. klu 3 jam duk cc dh rm9 aku bayar. klu wat keje berbaloi la, tp klu blog walking aku ase ok je pakai CELCOM broadband je. modem beli yang 2nd hand je kot.

Balik KL kali nie aku dapat tambang free coz x payah beli tiket bas @ tuang minyak ke dalam tangki kete. hahah sebenarnya aku diamanahkan tok anta kete owner nie. MYVI SE putih bernombor pendaftaran DBC 3**8. Dia cikgu ngajo kat Sarawak, balik cuti pasal nak grad kat maktab. So kebetulan aku nak balik KL time dia nak grad, so dia pon mintak la tulun aku anta kete dia nie ke KL. Tapi yang bestnya tentang perjalanan aku kali nie, jom ke perenggan seterusnya.

Balik KL kali nie aku ditemani, bakal wife aku (insyaAllah, doa-doa jodoh panjang), bakal mak n bapak mertua aku, n bakal kakak ipar aku. Kete nie kete kakak awek aku gak. tetiba aku ase segan tahap dewa nie coz bawak family awek aku dalam nie. tidak, aku rasa malu. kenapa aku malu plak, pdhl aku yang beriya-iya nak tolong. siang ari nampaknya x leh la bawak laju coz banyak SPEED TRACK terutama di jalan, Kuala-Krai-Gua Musang, n Merapoh-Kuala Lipis. sape ase2 nak jalan siang time blk kelantan-KL atau sebaliknya, awasilah jalan nie.

-----------------------------------------------------------
update skit

aku sebenarnya suka pakai topi time bawak kete
tapi ayah awek aku x suka laki pakai topi
aduh nk x nk aku kena ikut gak la, nanti kang
x dapat lak anak dia

------------------------------------------------------------

p/s: esok malam nampak gaya matju kena tido awal coz lusa nak bawak penumpang ramai. PANDU DENGAR CERMAT, INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG.

Read more...

Celcom Broadband Vs Streamyx

Sunday, May 24, 2009

Geng, abe pauh skunk dalam dilema la nak guna perkhidmatan mana satu tok internet. Kat kampung x risau coz streamyx dah ada dan x dinafikan streamyx is the best walaupun ada gangguan line kekadang. Masalah besar skunk kat tempat study abe pauh x dak internet, tambah2 duk umah sewa. so skunk kena decide nak guna internet mana satu. Nawaitu nak guna streamyx, tp yg nie ada contract setahun, aku duk sana pon x sampai setahun pon lagi, klu register nanti rugi la.

Tentang celcom broadband, aku br lepas search info kat tenet td, ramai pengguna yang kate x yah guna celcom broadband nie coz dia nye internet tu limited walaupun dalam pakej unlimited. hampeh tol la. klu guna sampai 5gb line kena banned, x pon jd slow. Nie untuk pakej rm68, malas nak cr pasal pakej yh mahal2, kang x mampu plak n aku x nak bayar untuk perkhidmatan yg x dak untung untuk aku.

klu pilih tok guna streamyx masalahnya s.d.a iaitu aggrement setahun, tapi aku dah ada plan jahat dalam pale nie. Sem depan ada budak pompuan (junior) nak pindah kat umah sebelah, aku ingat nak daftar internet guna nama dieorang la. tapi aku rase aku jahat plak coz pergunakan dieorang nie untuk kepentingan aku. nanti x pasal2 nanti abes study dieorang poblem nak terminated benda nie. tapi dunia skunk mana ada pikir benda nie, buangkan rasa bersalah tu n gunakan dieorang(ada yang berbisik cakap camni kat aku --sape ek???).

aku skunk kebingungan sama ada aku nak terus gi cc 24 jam ke, guna celcom broadband @ gunakan bakal budak sebelah umah aku tu.

p/s: agak2 korang mana satu pilihan paling tepat?????

Read more...

Perempuan?!?

Friday, May 22, 2009

Adoyai sehari dua nie aku x dak topic la geng nak update kat sini. Dah berhari-hari aku pikir apa nak update x kuar2 gak. Maklumlah sibuk duk urus kelab gay bersama zizang ngan vale. So ari ni rasa nak cite perangai pompuan la. Aku kan laki normal la kan. Ntah apa la aku mencarut ari nie mentang2 kering idea. korang tau x pompuan nie banyak kategori. tapi aku x tahu korang nilai dari segi apa. yg nie aku sendiri nilai... jom baca meh........

Sopan
-spesis nie aku memang suka. sape x suka gadis sopan kan

Kasar
-spesis nie pon aku suka gak. klu ngan orang lain dia sopan ngan aku kasar aku x kesah pon. Bak kata ali setan dalam cite ali setan “lagi keras lagi syok”… hahahahah

Gelenya(gatal)
-spesis nie klu gatal x tentu pasal pon x suka, tapi gatal ngan aku, tentu aku x kesah… miahahah… padahal aku pon gatal (klu gatal garu)

Manja
-erm spesis nie selalu sangat jumpe, pon aku x suka gak klu manja x tentu pasal, klu ngan aku je x pe.

Semua jenis aku suka camner nie… 4 nie je aku sempat kaji psl pompuan yg agak aku suka…… aku nie memang monyong………..

p/s: sape rasa ada perangai kat atas tu nak apply, meh isi boring kat ruangan komen…


p/s2: pompuan dalam gambar tu x dak kene mengena langsung ngan aku

Read more...

Pantun Pelik (teringat zaman sekolah lagi)

Tuesday, May 19, 2009

Salam untuk semua pengunjung setia blog en pauh putik nie...... sowi dah 2 hari x wat blog walking coz en pauh putik sibuk duk g merempit ngan memember zaman sekolah dulu. Walaupun en pauh nie bleh drive tp en pauh agak kurang suka bawak kete coz kurang enjoynya.... ngan motor gaya apa nak buat, superman, whilli, n benda paling best tentunya melarikan diri dari sekatan jalan raya... hohoho aku pon x tahu ape bestnya wat benda nie, tapi aku memang suka la buat benda2 kat ats tu, sebab tu motor aku jahanam...... tapi aku bukan mat rempit @ peragut bersiri....... aku cuma insan yang suka mencari kepuasan hidup............

Dah citer benda tu, kang korang pikir aku nie budak jahat plak, padahal aku nie budak yang berhati kudus tau.... k lah jom masuk topik untuk en3 di atas, semalam aku, en j, ngan en z gie round2 kat Pengkalan Chepa area air port.... Nawaitu nak tgk kapal terbang landing, tp sebab sampai sana pon dah kul 12 x dak orang dah c2... budak lumba motor ada la... masa lepak c2 aku teringat zaman sekolah dulu lagi da... c2 area aku ponteng gak dulu..... tap bukan bukan kat air port, atas sikit kat Pantai Sabak... klu ponteng ramai2 sini la portnya... bila teringat balik rasa cam nak gelak je apa yang penah aku wat dulu... aku klu teringat zaman sekolah dulu mesti teringat pantun rekaan budak kelas aku.... bunyinya camni....

Tarik papan sorok papan
Molek kepik tange

buah cempedak di luar pagar
amik galah tolong jolokkan
belebok jatoh

pisang emas dibawak belayar
masak sebiji di atas peti
koyok-koyok make sedapnyo....


mungkin pantun nie x lawak bagi korang, tp bila aku teringat nada pembaca nie, ROY, aku rasa kelakar sangat2 pantun nie... dulu ada record tp dah ilang...

p/s:zaman sekolah aku dulu memang best... aku rindu zaman dulu2.............

p/s2:aku tahu ramai anti-mat rempit, tapi jangan anti aku plak coz aku bukan jenis suka berlumba bertaruh ke apa, aku cuma penunggang yg sk lasak je....

Read more...

Motor, Sekolah & Traffic Light

Sunday, May 17, 2009

sebelum cite pasal topik nie asenya x terlambat agi asenya nak wish SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu2 pauh x kira mana mereka berada. SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI SELALU.. AMIN



berbalik pada tajuk di atas apa agak2 kena mengena 3 objek kat atas tu ngan en3 kali nie.... semua pasal kes ponteng sekolah... hahaha... saje je nak cite pasal ponteng sekokah arini.... tiba2 tadi tgh guling teringat zaman sekolah dulu2 kala...

aku blaja ponteng sekolah masa form3. masa nie aku ketua tingkatan, tapi aku dlm ranking atas jgk tok kes ponteng sekolah nie.. hehehe... mak aku memang x tahu coz aku pandai cover klu ponteng sekolah, buat surat sendiri, pas2 tiru tandatangan parent.. surat memang gerenti tiada syak wasangka dari cikgu coz semua hasil komputer.

masuk form4 aku gie sekolah teknik... 2 bulan masuk duk asmara... OPS asrama lew.. pas2 kuar coz x tahan rindu kat mak.. haha HOMESICK... pas kuar asrama aku gie sekolah ngan motor, yang bestnya gie ngan motor nie nak ponteng senang.... masa nak gie sekolah nie ada 2 traffic light kena lalu dekat TENDONG... selalunya pas traffic light pertama aku akan niat dalam hati klu traffic light ke-2 hijau, aku gerak terus n ponteng sekolah sebab sekolah aku menghala ke kiri pas traffic light kedua.. Pastu aku pegi jalan2 la... orang balik aku pon balik jugak.. jahat x aku????

p/s: bila ingat2 balik, monyong gak aku nie zaman sekolah dulu.. klu traffic light tu hijau tanda aku dah dapat lesen x yah gie sekolah, kepercayaan mana la nie...

p/s: nakal2 aku, aku x isap rokok sebab tu awek aku sayang kat aku :D

Read more...

Kerja Offline Terbaru Aku

Friday, May 15, 2009

Update kali nie pasal keje..... Sebenarnya banyak keje offline kt luar tu , maksudnya keje yang x dak kaitan langsung dengan internet. Banyak2 keje kat luar tu, aku tetap suka kerja dengan benda yang berkaitan ngan komputer. Ntah apa la yang best sangat ngan komputer nie sampai aku hampir 24 jam ngadap komputer shr.. tido komputer memang kom x penah off, senang klu bgn nak dengar lagu ke surf tenet, makan lagi la, sanggup x makan ngan family gara-gara asyik nak melayan benda nie (makan dalam bilik-- kdg2 je). Ngan kengkawan kadang2 aku snggp ketepikan dieorang kerana benda nie, melainkan member yang ajak aku ge online, yg nie gerenti x menolak..... OPS!!!!! dah lari dari tajuk asal plak..

Sebenarnya tok cr wit spare aku amik je laptop memember umah aku or student2 tempat aku (selalunya pompuan) tok format... Dulu memang aku baek, selalu format free, tapi lama2 aku cas la beb.... RM30/laptop or PC... ok kan???? bleh gak menjana duit ngan komputer or laptop tanpa internet... tapi kena on9 gak kejap coz nak aktif window(klu yg original) x pon update anti-virus.....

sebenarnya bukan tu gak yang aku nak cite, sebenarnya aku ada keje yg agi lumayan dr tu... huhuhu.... palsukan slip bayaran.... huhuh...... aku bukan professional dalam bab nie, tapi sem lepas ada la seorang student nie dtg kat aku suh palsukan slip bayaran yuran dia (sebab nak tunjuk kat mak dan ayah)..... dia terdesak duit kot(untung share)... dia suh aku ubah amount yang dia bayar tu..... memula rs bersalah gak, tapi sebab member punya pasal aku tolong je..... last2 jd sebijik cam resit asli... miahahahah... resit nie mudah nak wat kos 'no signatured required'....


p/s: aku x harap pon upah tu, janji leh tlg member...

p/s2: agak2 korang leh x aku meneruskan kegiatan 'tidak bermoral' nie???? bleh share duit yg claim balik.... :p

Read more...

Jangan Jirik

Thursday, May 14, 2009

Di satu malam yang agak muda di sebuah surau dekat Kampung Baru, KL, kelihatan seorang wanita sedang terkial-kial mencari sepatunya untuk dipakai berjalan pulang..... Wanita ini berasal dari Pantai Timur dan tidak pernah bercakap dalam loghat Pantai Timur kerana tidak mahu orang tahu bahawa beliau berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang. Mungkin beliau nie malu orang tahu dia berasal dari kampung dan makan budu... Setelah hampir 2 minit mencari-cari beliau ternampak sepatunya yang mahal hampir dipijak oleh seorang jemaah, lantas dia menjerit kuat "Mak Cik, jangan jirik"... Terdiam sejenak jemaah yang berada di c2 terkejut dan kedengaran suara-suara sengau yang gelak dari belakang..... Wanita ini tidak mengerti mengapa jemaah ini mentertawakannya sehinggalah mak cik yang hendak memijak sepatu mahalnya bertanya"Anak nie asal dari Kelantan ke???"... Wanita ini tanpa kesedaran lagi mejawab, "Tak, Kenapa?". Mak cik itu berkata pula "Td anak sebut jirik kan?". Wanita nie termengaku plak "Ya, Kenapa dengan jirik?. mak cik ini pon shout balik, " Tu kan bahasa Kelantan, Jirik tu Pijak, orang luar mana guna perkataan tu".
Wanita itu kelihatan malu segera memakai sepatunya dan memblahkan diri dari surau itu....

moral of the story : sepandai-pandai cipanzi bergayut, jatuh ke tanah jugak klu dahan reput.... :p

p/s: saje post cite post sbb bnyk budak pompuan yg senegeri ngan aku sk sgt ckp loghat luar, malu ke nk ngaku Kelantanese???

p/s2: Jirik tu dalam bahasa luar pijak

Read more...

Tag Ke-4 Tok Bulan Mei

Kali nie nak jawab tag dari Faizul

Sowi lambat sket buat tag nie. nie Tag ke-4 untuk bulan nie....

RULES OF TAGGED:

1) Use GOOGLE IMAGE to search answers for all the questions below.

2) Choose a picture from the first page of the results and posts it as your answer.

3) Then, tag 5 people.


Okey.. 3, 2, 1.. Goooo.. =)

1) Your next birthday

-25 September



Aku pon x tahu apa kaitan gambar nie dengan birthday aku

2) Places I like to travel

-Paris


Ntah bila la sampai ke sini, ntah2 sampai tua pon x sampai sini......

3) X nampak pon soalan no 3

4) Favourite food

-Nasi Kerabu



5) Favourite Things

-Money



6) Your Nickname

-Pauh Putik



7) Favourite colour

-White



8) My hero

- Cicakman



9) My hobbies

-Merempit



10) My wishlist

-Kahwin



11) Tag 5 people..

- Cam jawapan aku sape2 ase nak buat amik la, n then gtau aku, aku nak gie baca.... OK.....

p/s: sape ase aku menipu ngan jawapan di atas tu bukak google n cari gambar di atas guna keyword yg dah aku bagi tu.... semua dalam page pertama result aku amik.....

Read more...

Gie Key Ell (lupe nak gtau)

Tuesday, May 12, 2009


*ABANG PAUH TENGAH MELIHAT PAUH PUTIK*


Yay aku berjaya read more pada blog aku... Bak kata en PJ buat menyemak je benda nie... aku tgk blog nie pon cam kurang comel je..... miahahaha blog nie comel celah mana plak :p.... kepada semua kengkawan n peminat setia ABANG PAUH, harap bersabar ek klu nak baca cerita ABANG PAUH..... Sowi lupe nak gtau 2 hari lepas g KL.... Gie anta adik Ma3x kat Kuala Pilah... Memulanya mak ngan abang(menetap kt KL) je nak pegi anta, tp dek kerana nanti balik ke kampung, mak kena balik sorang so EN PAUH pegi la menjoinkan diri ke Kuala Pilah.... Dalam 2 hari pegi KL tu sempat lagi pergi umah sepupu kat Klang, gie Melaka pon umah sepupu, n lepas tggl budak ma3x tu kt Kuala Pilah, bergerak plak ke Lembah Keramat umah kakak. Semalam bertolak balik GOLDEN SAND kol 9 dr Putra. Sampai GOLDEN SAND kol 5.15 pagi. Nie je la yang sempat ABANG PAUH update dulu wat masa nie...... esok kitew post yang baru plak ek................

p/s:ntah mengigau apa nak guna nama ABANG PAUH plak arini.......

Read more...

Mandi

Friday, May 8, 2009

Sebelum bercerita tentang tajuk nie, aku nak gtau dulu nape aku tetiba pasang benda alah yang bernama Read More pada post aku. Dek kerana aku di-TAG oleh 3 tuan puteri yang berbeza isi kandungannya, terpaksa la pasang benda nie coz aku x suka nampak berserabut.. paham2 je la klu dah nama Tag mesti dia punya statement tu panjang cam surat saman kat mahkamah.... Nanti korang baca la TAG kat bawah tu ek... ada 3 semuanya.... klu cukup 7 kang jd DRAGON BALL plak... apa la aku mngarut nie...

Ok dah abis cite tu, skunk berbalik kat tajuk en3 tu plak, tapi aku bukan nak cite pasal mandi junub ke, mandi sunat hari raya ke, tapi nak cite pasal mandi tok mencari ilham. X penah dengar???x pe meh kawe nok crito. Maso sem lepah, kawe banyak sangat assignment sapa palo muta cari jale lagu mano nok buat semua asiment hok timbun tuh. Pikir punya pikir kawe fed-up, kawe gie mandi, maso mandi tu mace2 bendo tubik dale palo pasal idea nok wat asiment tuh.... So lepas pado kejadian tu kawe pon mandi sokmo sebelum wat kejo gapo2.
Ikut demo la klu nak pikir kawe nawok, pie gak saing2 kawe hok rapat tahu blako kawe nie brehi mandi belom wat kejo.. Sem lepas dapat projek database... Sebulan Lec bagi, dalam seminggu nak anta, kawe n the geng gie tunjuk kat Lec, pas2 dia kato sistem tu x cukup lengkap n banyak la keno komeng.. Pah male nok ata pok2 kawe wat sistem baru. masa separuh buat tuh, tb2 palo pening n kawe gi mandi... pah mandi mace2 bendo tubik. Pas2 selambe je gie wat sistem tu ngan bebudak nie.. Maka x sampai 6 jam siapla Sistem Maklumat Pelajar Sekolah Rendah... Miahahaha... Dasyat jugak mandi nie....

Kitaorang punya sistem ari prsentation tu lecturer puji... huhuhu... alhamdulillah... Maybe aku punya cara cari ilham ngan mandi. Korang plak camner?????

p/s: jangan percaya tau benda gini, tahyul.... aku caye bukan sebab mandi aku dapat wat keje, cuma pas mandi badan jadi segar menyebabkan banyak ilham kuar..... :p

Read more...

Tag Dr Moon

Tag dr Pn Moon ops Cik Moon

FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :
-ju
-mat
-matju
-pauh


FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
-25/09/ - my besday
-03/02 - my cayang besday
-29/8 - hari jadi mama
-23/10 - birthday x-aku (ntah camner la leh masuk dalam en3 nie gak)


FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
-amik abah kat Kota Bharu
-blogwalking
-dengar lagu senario
-makan nasi goreng


FOUR WAYS TO BE HAPPY :
-Mesej awek
-Lumba motor (nie memang hepi)
-Ingat zaman muda2 dulu (skunk nie dah tua ke???)
-Tgk gambar x yang lahir 23/10....


FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :
-X dulu...
-Member2 kat Jalan P RAMLEE (bapok?????? dunt know) :p
-Member aku dalam mimpi
-Babun

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:
-YAMAHA FZ 150
-Duit free tiap2 bulan (sape kata x nk mmg hipokrit)
-Tiket gie tengok Konsert Britney Spears (Hard Die Fan)
-Tawaran jadi pelumba motor


FOUR OF YOUR FAVOURITE HOBBIES :
-Dengar Music (abis kelas, sblm g kelas, nak tido @ sblm tido)
-Tengok Tv (Hagemaru + Ninja Boy)
-Membaca (maybe.... la... majalah wanita, janda & ........)
-Karaoke (Nie selalu tension klu x dpt wat siment, pecah tngkp blk)


FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :
-New Zealand - Nak minum susu lembu fresh
-Jepon - Nengok Matahari Terbit
-Thailand - G mandi pantai kt Phuket
-Mesir - Tgk Piramid


FOUR FAVOURITE DRINKS :
-Sky Juice
-Manggo Juice
-Sirap kaler pink
-Air bateri (klu bleh minum la)


FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :
-IC aku yang ke-3 (dah 2 kali ilang)
-Lesen Memandu
-Card Bank (Maybank, CIMB, BIMB - semua angka dalamnya bawah RM10) :p
-Surat Saman (Malas nak bayar)


FOUR FAVOURITE COLORS :
-ijau
-biru
-coklat
-pink (nie mmg peberet)


TOP FOUR HANGOUTS :
-KBMALL - cuci mata
-OU - tgk wayang
-Putra - naek bas balik kampung
-PUDURAYA - Tgk PATI


TOP FOUR U LOVE SO MUCH :
-My Family especially MOM & DAD
-Awek aku
-Lapptop (x dak benda aku n pon xleh idop)
-My Hanphone cap ayam


TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU :
-Motor aku (walaupun dah lama, tp ko ttp yg terbaek - aku dah jelajah 8 buah negeri ngan motor nie)
-My Notebook (hidup aku memang bergantung kat benda alah nie)
-CD WINDOWS + SOFTWARE ( time nak cr duit lebih guna la benda nie)
-Extension Plug (senang nak cucuk banyak plug)


TOP FOUR WHO YOU WILL TAGGED:
-Sapa rasa dia ntara yang bertuah nie, wat la... aku x tahu nak tag sape coz member dalam list ramai sangat.... gpon aku x sukew tag orang, aku kena tag x pe...


TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :
-sebab orang dah bagi (redha je la)
-mengeratkan silaturrahim
-jaga ati memember (bukan member malas gak ank jawab)
-Lu pikir la sediri.... Assalamualaikum

Read more...

Award + Tag - 2 Dalam 1

Ni Tag daripada Miera


1)Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda
2)Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini

* comel (bodek skit, nanti dia blanja makan pree klu jumpe)
* suka bercinta kat sekolah
* suka kawad kot (bukan berkhalwat k)
* ramai secret admire kat sekolah :p
* budak sekolah yang masih hingusan....

3)Setiap blogger perlu menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

* bawak motor gila2 (bukan mat rempit tau)
* cool (sebab selalu duk dalam peti ais)
* suka berkhayal (aku jd pu3 kena pinang ngan putera) monyong *
* suka sms n call awek-aweks (ptt la kedit kekadang sampai RM100/month)
* suka curi hati gadis2 (uweks, pompuan mana la nak kat aku)
* suka hiburan yang melalikan (ish3x)
* suka programming (dulu la, skunk ntah la)
* suka tgk Hagemaru ngan Ninja Boy
* x suka keseorang (tp aku selalu keseorang tanpa blog n korang semua)
* suka mandi sungai (tapi x tahu berenang)


4)anda perlu memilih penerima award seterusnya dan describe tentang mereka oK..

- sebenarnya aku malas nak mengetag orang nie, klu sengsapa rasa nak buat go on... Nanti gtau la, aku nak gie baca...... Aku x tahu nak describe pape pasal korang, tapi korang semua member aku yang sememangnya cool sokmo....

Read more...

Tag Dr Ynn

To Siti a.k.a Ynn sowi coz aku lambat balas tag ko, arini, ari tag. aku nak jawab tiga tag sekaligus tapi post asing2, baca sampai muntah ek.



1 - Nak sambut ngan my ayang bucux......
2 - Nak motor br (YAMAHA FZ 150 - kaler pink (ada ke?))
3 - Nak orang sponsor kahwin :p (ntah sape la nak bagi....)
4 - Kekasih lama aku datang berlutut mintak ampun
5 - Nak Jam Hello Kitty
6 - Nak jumpe semua awek2 yg dikategorikan awek
7 - Nak jd kuat cam Berus Gigi (ops Bruce Lee)
8 - Nak Kek yang ada ais krim mangga kat atas (ntah wujud ke x?)
9 - Nak jadi mat rempit beriman (bleh ke cam2??)
10 - Nak memember klik nuffnang aku ari2... bleh x????

Tag 10 orang

- sebenarnya aku malas nak mengetag orang nie, klu sengsapa rasa nak buat go on... Nanti gtau la, aku nak gie baca......

Read more...

Pauh Ke Matju ? (Krisis identiti)

Thursday, May 7, 2009

Apa kaitan gambar nie dengan en3 nie.... aku pon xtahu camner... korang baca n komen le sket... tangan tu ringan2 la sket. Tolong member dalam kesusahan kan bagus........ Tolonggggg la ek, aku skunk dalam dilemma..... aku ada 2 nama....x tahu nak guna nama mana satu nie..... Nama pauh nie br lagi sebenarnya aku guna... dulu klu sape2 penah bukak blog aku, aku guna nama matju je..... address blog lama aku pon cam2... aku starting blog masa form 4, tapi aku nie bila bosan aku delete blog... Aku harap blog kali nie x jadi cam dulu... kepada sape2 yang nak menjejak kasih tu, nie address lama blog aku

matju2509.blogdrive.com - blog pertama aku - out of service
matju2509.blogspot.com - blog kedua - out of service

lepas blog kedua tu lama jugak la gab sebelum aku wat blog pauhputik nie.... tapi ada plak hamba Allah nie kenal aku suh aku guna matju je.... katanya nama matju lagi sesuai ngan aku n senang nak panggil..... panggil pauh cam pelik je....sebenarnya aku x kesah pon korang nak panggil aku apa, janji kita nye friendship akan kekal sampai bila2.....

p/s: dulu tukar nama pauh x nak bagi orang kenal, skali kantoi jugak.... :p

Read more...

Diari Aku Tok 6 Hari

Monday, May 4, 2009

Hari nie ari isnin, x gtau pon korng dah tahu kan.... ari nie dah masuk ari ke 6 aku cuti sebelum daftar balik 30hb tok sem pendek.... erm... cuti nie duk kat umah je la. x tahu nak pegi mana... ari sabtu 2 ari lepas gie jalan2 kat Pantai ToK Bali... sampai c2 x dak benda menarik so berhijrah la plak ke Kuala Besut Ganu le plak.... Bunyi cam jauh padahal sebelah je ngan Tok Bali....

Namanya je pegi pantai tapi x turun sentuh air pon coz cuaca x mengizinkan.. Kan x pasal2 kena telan ngan ombak plak. Gpon sebelum pegi memang niat nak berjalan pon, nak makan angin jerk. bukan nk gie mandi2. balik makan sea food... walaupun kulit aku elergik ngan en-en seafood nie, aku makan je, bukan selalu pon.. :p

Semalam plak pas semayang subuh aku x tido sampai tghr... selalu pas subuh la time sedap tido, tapi kul 8 aku ada agenda yg perlu aku settlekan, antar awek naek bas... dekat tiket tulis bas jam 9 naek kat Terminat Langgar, yang ampesnya bas tu lambat plak.. dekat kol 10 br sampai... tapi x pe bleh aku borak lama2 ngan 'dia'.... huhuhu aku balik dia plak pegi.... sedihnya.... nie la aktiviti aku slm 6 hr cuti... yg len ms bnyk abis depan laptop je.......

p/s: Hujung bulan 5 nie awek aku abis final, x leh jumpa agi coz masa tu aku dah daftar sem pendek... :((

--------------------------------------------------------------------------------------

Award drpd Syazwani

Read more...

XP Driver For Acer 4920

Saturday, May 2, 2009

Semalam ada member aku mesej tanya aku pasal driver benda alah nie... Bila aku cek dalam laptop benda nie ada dalam simpanan aku. Klu korang nak jugak driver wat simpanan @ nak guna, driver nie sini aku sharekan link tok donlod benda nie. Driver benda nie tok winXP je. Klu nak driver vista gie la cari sendiri dekat website acer. Maklumlah laptop nie acer lagi recommend guna VISTA.

Klik link bawah nie tok download.....

http://savefile.com/projects/808762550

Kelebihan driver yang aku wat nie coz korang x yah download satu2 file driver tu.. Just donload auto installer yang aku wat ngan Driver Genius, and with a few click, all the driver will automatically install. Aduh nak speaking gak.. Aku malas wat en3 dalam english coz english aku x bagus cam kowang....

Sebelum terlupe, dekat link aku bagi tu ada 2 files kena donload, satu auto installer, sebenarnya auto installer pon dah cukup, tp kekadang untuk driver graphic tu ada msalah, kekadang ok, untuk ngelak masalah tu, aku upload sekali file graphic ard tok ACER 4920.

p/s: Kat tempat study nie la keje aku kekadang nak wat wit poket, amik laptop member2 format.

Read more...

Pagar & Jiran

Friday, May 1, 2009

Mesti ada yang tertanya nape aku amik gambar pagar kat sebelah nie.... Sebenarnya pagar nie la yang memisahkan aku ngan jiran sebelah umah aku. Budak umah yang pagar hijau n budak cina student Unisel gak. Aku x penah bertegur ngan dieorang. Maklumlah masing2 asyik wat hal sendiri je... Nak wat camner jadual gie kelas pon x sama... Gpon x dak orang tahu dieorang nie amik kos apa n fakulti mana..

Akhirnya hari bersejarah tok bertegur ngan budak sebelah nie tercapai gak sebelum aku balik aritu... Amoi yang duduk c2.... lawa beb... memula nak usha tp x jadi la coz dia gelak bila cakap umo aku baru nak masuk 20. Maklumlah dia dah umo 25.. dia dah sem akhir dah sem nie... budak finance..... maknanya sem depan x leh la aku nk ngorat dia.... wa.... acah je...

Camner aku tegur dia korang nk tahu kan??? si suatu hari yang cukup panas aku duk kat luar dengan gaya macho berseluar jeans n x berbaju... wow seksi.. Pas2 datang brother nie juak aes krim. dek kerana panas aku pon nak gie la tegur dulu brother tu nak suh dia berenti kat umah, skali budak sebelah umah nie tegur lu.... so kitaorang beli aes krim sama.... Mkn pon sama2 kat luar umah... masa nie la aku borak ngan dia ngan muka malu coz x pakai baju, tapi dia slumber je melayan....

p/s:agak2 klu aku tegur dia dr awal sem agi, nak ke dia jd awek aku???? :p( soalan bodo nie mesti la dia jawab x nak)


-------------------------------------------------------------------------------------
Award dr Sue

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget