Yamaha FZ150i

Friday, May 11, 2012

 
Post aku yang terakhir dekat blog nie pada 6 Jun 2010, sekarang plak 12 Mei 2012, hampir-hampir 2 tahun aku x update blog nie. Bukan ada story-mory pon. Aku pon x tahu nak post apa, harini saje-saje je login blogger.com neh. Kalau tgk cite last aku tu pasal motor LC kan.. Sekarang dah boleh pon stop cite pasal motor tu pasal dia dah (diambil a.k.a dicuri) oleh 'tuan baru' dia pada 6 September 2010.

Terima kasih kat pihak insurans Pacific & Orient Berhad (P & O Insurance) sebab membayar balik ganturugi akibat 'tuan baru'. Walaupun x penuh tapi ok la dapat 4.8k / 9 bulan guna. Masa beli 6.7k. Ada yang kata rugi dapat cikit, tapi rugi lagi kalau x dapat langsung.

Read more...

Pengalaman Budak Kampung

Sunday, June 6, 2010

 SMART plak tgk LC neh

Adohai makin lama makin low pengunjung blog aku neh. Kekadang aku blog walking jugak ke situ sinin, tapi pengunjung still low cam selalu. Sebab x banyak kunjungan balas aku pon dah malas nak blog-walking cam dulu. Skunk aku fokus kat sape tinggal komen bawah en3 aku jerk. Kurang2 aku dapat balas jasa korang melawat sini dengan gie komen en3 terbaru korang. Aku x harap pon ada orang komen setiap en3 aku, tp bila korang komen terasa gak la ada orang baca aku duk membebel kat sini.

En3 kali nie berkisar pengalaman travel jejauh sengsorang ngan motor. Bosan ke en3 camnie??? X kisah sebab aku menulis sebab nak kongsi pengalaman aku ngan korang. Anggap la cite budak budak kampung berhijrah ke bandar dan balik cerita kat orang kampung dia apa dia lalui sepanjang perjalanan.  Bunyi macam senang je kan. Ala bawak motor, start enjin, masuk gear, press minyak.. brooooooooom jalan. Kalau jalan dekat ok kot.

Read more...

Backup

Wednesday, May 26, 2010

Gambar dr En Google. - X de kaitan pon ngan en3 neh :D

Post kali nie hamba nak cerita tentang backup. Tapi bukan backup data korang sebelum format ataupun backup balik data korang yang terdelete. Backup yang aku maksudkan madu pasangan korang x kisah la as a skandal ke kekasih gelap ke kekasih putih ke janji dieorang korang wat bakcup kot2 korang putus dengan balak/awek.

Ntah apa yang membuatkan aku terpanggil & termimpi-mimpi nak wat en3 neh. Maybe sebab aku ada ramai rakan yang mengamalkan konsep backup neh. Mungkin aku jugak salah sorang yang mengamalkan benda nie. Zaman dulu ye kot :p

Read more...

Bola (Kelantan vs Perlis)

Sunday, May 23, 2010


Salam semua, makin lama makin bersarang plak blog hamba neh. Al-maklumlah ketandusan idea untuk menulis. Idea kekadang ada, tetapi jari plak malas nak menaip, so duk diam je  la. Arini tetiba plak kepingin nak menaip, so taip je la satu en3.

Nampak x tiket kat atas tu??? Ha tu la tiket pertama aku pergi menyaksikan perlawanan bola sepak di stadium sepanjang hidup aku. Kalau cam cikgu din dengan abe semak azizan meme muko hok familiar doh di stadium. Semalam Kelantan lawan Perlis di Stadium Sultan Mohamad ke-iv Kota Bharu. Ntah apa mimpi aku nak gie tgk. So ajak2 la 2 orang member aku gie tgk.

Read more...

Penyakit Dari Laman Sosial

Monday, May 3, 2010


Tajuk en3 nie cam x leh blah kan? Aku just nak luahkan pendapat aku je tentang masalah sosial yang melanda masyarakat kita pada hari ini. Kalau ada yang x setuju dengan pendapat aku terpulang, tapi jangan plak buat group Facebook "We hate pauhputik".

Sekarang kalau diperhatikan semakin banyak laman sosial nie dekat tenet. Sesetengah orang x kisah tentang benda nie, tapi bagi aku kita kena kesah sebab benda nie banyak gak merosakkan pemikiran orang kita bila ia disalah gunakan terutama para remaja. Maklumlah kat sini semuanya boleh taip dan post tanpa memikirkan akibatnya.

Read more...

Balik Kampong

Monday, March 1, 2010

Salam semua. Pe khabor??? Hope sehat sokmolah di samping orang yang tersayang, orang yang dibenci dan bla bla bla. Arini pon post pasal travel lagi. X yah baca kalau bosan, aku x tahu nak update pe agi, update pengalaman aku je la.

Seperti sedia maklum, ari jumaat lepas cuti Maulidur Rasul. Petang khamis pas abis keje aku bertolak balik ke Pasir Mas. Aku bertolak dari Larkin Perdana jam 6.00 petang. Perjalanan mengambil masa 10 jam setengah. Nie memang aku speed dah gila2 la. Aku balik ikut highway  KL. Sampai di Sg Besi aku panjat mrr2 menghala ke Ampang. Sampai Ampang masuk la Lebuhraya Pantai Timur.

Read more...

Motor VS Kereta

Saturday, February 20, 2010

Motor VS kete. Bunyi cam nak ajak berlumba je. Takdelah, kalau berlumba pom bukan adil sebab cc x sama. Miahahahaha....Bapak ar gelak cam babun terlepas ke kandang tapir plak.

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget