Sem Baru........

Thursday, January 8, 2009

Nampak gaya sem baru dah bermula... walaupun aku nie blaja kat IPTS, tapi sem nie lec makin ketat2 plak.... nak gie kelas kena pakai seluar slack la, baju kolar la. sebelum nie x dak la sampai ketat cenggini... geram pon ada gak bila wat kitaorang nie cam bebudak..... dulu x dak denda2, skunk klu gie kelas lewat or wat kesalahan kena bagi air kotak Milo plak..... aku lagi suka lecturer sem dulu, namanya Pn Hema. Pn nie 1st masuk kelas dia dah bagitahu, klu sape2 nak datang lewat ke apa ke, dia kesah, sebab kitaorang yang bayar dia mengajar kat sini.... bila dia ckp cam2 bukan kitaorang makin merendahkan dia, tapi kitaorang lagi hormat kat dia..... aku suka cara dia, dia x anggap kitaorang cam budak2.... gpon dulu dia bekas student unisel nie gak..... dia ckp dia paham perasaan student kat sini...... walaupun dia dah ckp awal2 cam2, kitaorang tetap hormat dia, sebab dia lecturer kitaorang..... kitaorang pn tahu kitaorang nie pelajar.. dr sem satu x penah ada orang tegur kitaorang pakai pape pon, tahu2 sem nie banyak plak prosedur..... hampeh...... dah la denda nak air kotak... kitaorang duit ptptn pon x cukup tok 4 bulan....... aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

p/s: dulu ada duit lebih bleh simpan, tp skunk dah x boleh simpan coz kena derma kat lec yang x cukup gaji......

2 comments:

Cik Peanut
Friday, January 09, 2009 1:14:00 AM
 

wah2x...selamat kembali ke skol..ops, silap...hehehe...^_^...
cam ne ngan sem ni? dengar2 gosip dan khabar angin, tak wape best ek?
hehehhe
tahu tak pe, pakai formal memang tak best,
tapi, nak wat cam ne, u kita peanut pun same gak,
wajib ke kelas pakai formal...
sabar je lah...=)
datang lambat kena denda bagi air kotak milo ek?
mesti lecturer tu duta milo,
tu yang ye promote,
tapi cakap kat ye...
air milo tak leh minum dah skunk, sebab kena boikot...
hehehhehehe
wah, panjang betul kita mengomen...
Berbalik kepada tajuk utama, kita nak wish gud luck untuk sem baru...
^_^

zura lias
Tuesday, January 13, 2009 6:59:00 AM
 

air milo?nie rase nk apply jd lecturer kt unisel nie..akak nk pau air soya..tp terbalik..sape dtg cepat yg kene blanje..so,xde le org dtg cecepat..kelas abih cepat..akak pun balik cepat..ahahahahhaa..rosak...rosak bebudak..

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget