Macam-macam

Wednesday, March 4, 2009

ari ahad lepas aku naik bas balik KL. dalam perjalanan tu macam2 gelagat orang aku tgk... aku rasa balik kali la macam2 benda aku tengok...... naek bas memula orang aku tgk orang sebelah aku, pompuan..... nak kata comel, boleh la... tapi aku x berminat pon... dia nie x wat hal, ok la.... yg klakarnya orang sebelah kanan aku tempat duduk sebelah kanan, dia tido sampai tersengguk-sengguk atas bas tu, letih gayanya.... klu kejap x pe, tp sepanjang perjalanan tu dia tido kepala x melekat pon kat kerusi, hebat betul.... orang kedua lak blakang en nie.... pon laki2, tido mak ai dengkurnya, satu bas bleh gegar bai.... sampai kat hentian putra plak, aku tengok dalam bakul motor kapchaiku penuh ngan sampah sampah, mangkuk ayun mana la yang buang dalam tu, tapi aku x kesah, lalu aku pindahkan sampah itu ke dalam bakul motor sebelah aku.... pas2 aku bukak suis tgk minyak kering(ms tnggl seminggu lalu ada separuh lagi), adoyai(ingat kena curi).... tapi aku bajet sampai la stesen minyak, skali nak nak kuar mati, malunya........ pas2 tahan seorang pak cik yang naik skuter bernombor DAF XXXX mintak tolong teman gie beli minyak.... tanpa syak dia tolong aku. Sampai je kat jalan Chow Kit, tgk bas Darul Naim kona n bonet bawah terbukak lalu kotak jatuh... berenti jap tgk, pas2 polis datang, aku niat nak tolong bagi keterangan coz kotak tu jatuh depan aku.. aku ckp bas tu menghala ke Pudu coz bas tu memang menghala ke Pudu pas traffic light, tapi x tahu la dia pusing ke Putra balik (aku tahu coz pas isi minyak jumpa bas tu balik kat traffic light PWTC). aku tego driver tu coz dia bukak pintu. aku bagitau la yg aku dah bagi kotak tu kat polis n ckp polis tu dah gie Pudu..... Kesian en driver tu x pasal2 kena gie Pudu (bas Darul Naim nie terminat kat Putra je mana ada kat Pudu).... Pas pak cik tu anta aku, dia terus balik... x sempat nak beramah mesra.... hahahahha......



p/s: balik umah cek tangki minyak, upenya tangki minyak bocor... hahahah sape la amik minyak kat tempat cam2. hhehehehe....

0 comments:

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget