Celcom Broadband Vs Streamyx

Sunday, May 24, 2009

Geng, abe pauh skunk dalam dilema la nak guna perkhidmatan mana satu tok internet. Kat kampung x risau coz streamyx dah ada dan x dinafikan streamyx is the best walaupun ada gangguan line kekadang. Masalah besar skunk kat tempat study abe pauh x dak internet, tambah2 duk umah sewa. so skunk kena decide nak guna internet mana satu. Nawaitu nak guna streamyx, tp yg nie ada contract setahun, aku duk sana pon x sampai setahun pon lagi, klu register nanti rugi la.

Tentang celcom broadband, aku br lepas search info kat tenet td, ramai pengguna yang kate x yah guna celcom broadband nie coz dia nye internet tu limited walaupun dalam pakej unlimited. hampeh tol la. klu guna sampai 5gb line kena banned, x pon jd slow. Nie untuk pakej rm68, malas nak cr pasal pakej yh mahal2, kang x mampu plak n aku x nak bayar untuk perkhidmatan yg x dak untung untuk aku.

klu pilih tok guna streamyx masalahnya s.d.a iaitu aggrement setahun, tapi aku dah ada plan jahat dalam pale nie. Sem depan ada budak pompuan (junior) nak pindah kat umah sebelah, aku ingat nak daftar internet guna nama dieorang la. tapi aku rase aku jahat plak coz pergunakan dieorang nie untuk kepentingan aku. nanti x pasal2 nanti abes study dieorang poblem nak terminated benda nie. tapi dunia skunk mana ada pikir benda nie, buangkan rasa bersalah tu n gunakan dieorang(ada yang berbisik cakap camni kat aku --sape ek???).

aku skunk kebingungan sama ada aku nak terus gi cc 24 jam ke, guna celcom broadband @ gunakan bakal budak sebelah umah aku tu.

p/s: agak2 korang mana satu pilihan paling tepat?????

28 comments:

Datin Paduka Bokbong
Sunday, May 24, 2009 3:37:00 PM
 

em..meme pning aa mslh ni..
kak pon bru kne ptg streamyx..ingt ari ni kak nk g terminate la trus.byr outstanding balance je pahni.
loni kak guno broadband maxis, digi & celcom..plg molek stkt ni maxis..tp xtau la mugo jrg guno hok digi.

arsyad
Sunday, May 24, 2009 4:30:00 PM
 

demo survey abih dah ke broadband celcom maxis digi? bg kawe la,5gb tu meta jah abih..kalu stakat bukak tenet biaso,tkpe kot..tp kalu download,upload...meme meta jah..

kawe raso la..baik guna cc jah.tp tgk atas bajet pulok.kalu parok,tkleh jugok.tp kalu demo meme perlu sgt2 interner,terpakso lah pakai broadband tu..dia buleh ke kito nok pakai sebulan dua jah? demo try pakai dulu buleh sebulan..

mucuk shomot
Sunday, May 24, 2009 4:58:00 PM
 

so far my bro pakai brod. celcom..xde mslh cume kalu msk kg memg lew lembab..alaa..pakai je le..utk kesengan diri gak..wee~

Fadhlah
Sunday, May 24, 2009 5:05:00 PM
 

Digi..line clear..celcom penipu...maxis kejap ok kejap mampos terus

sharamli
Sunday, May 24, 2009 5:22:00 PM
 

tau xp0...jgn nk gunakan dak2 p0mpuan tu 0kkkkkkkkkk..hua3

SimpLe_BoyZ
Sunday, May 24, 2009 5:38:00 PM
 

aha..lau celcom xyah la pakai bro..
wt sakit ati je...

.Cik Nana.
Sunday, May 24, 2009 7:29:00 PM
 

streamyx :P
hehe
ikot la mane tp yg pasti xpyh la bdk2 pmpuan sblh umah tuh..
hahaha
tu la kalau duk ostel dpt la wifi..

miss GAZA
Sunday, May 24, 2009 7:39:00 PM
 

streamyx best!
hehe
kawe gna yg nie..
contract stahun?
:]

sorila kawe x reti nk rekemen broadband!
:p

ekino
Sunday, May 24, 2009 8:47:00 PM
 

hihi :D

ikt lah..fikir yg mne terbaik..tp kalo nk gnekan dak2 sblh tu..jgn!tak bek :P ehehe

ファラ 'aqila
Sunday, May 24, 2009 9:06:00 PM
 

qila pakai brdband,..yg psal limited memmg wat sakit hati jek...cit, kate jek unlimtd rupenya unlmtd kat waktu jek...

pakai stremx! heheehhe harge same, kelajauan sgt berbeza dr brbnd..

emm..contract? memg ade ea? uhuh..well
idea nak menumpang tu ok gak..xpun buat deal ngan dieorang...

jap2 dieorang pun leh gune, da beli modem die, beli router die, so jiran seblah ngn pauh leh gune gak..jimat2..duet leh kongsi2..

so..decide ye..

mangkuk.com
Sunday, May 24, 2009 9:10:00 PM
 

mu pki celcom broad la bro..sng nkangkt pc ko tu marata-rata.. hehehe
kujungan hormat dr mangkuk.com

Anis Mohd
Sunday, May 24, 2009 10:31:00 PM
 

pakai je la apa yg ptt.
kalo pakai asap pon bolehh ..
hehehe

░♥si lampu neon♥░
Sunday, May 24, 2009 10:59:00 PM
 

gune la celcom. luas network kalau kat tempat ceruk2..wakaka..lagipon celcomtakde contract. maxis pakai contract...strimix takyah la..kalau ko ade geng nak berstrimix ramai2 leh laaa

Ynn.
Monday, May 25, 2009 1:00:00 AM
 

ko ajak la awek2 tu join stimix haha ;p

pkai la broadband, nnt manatau last sem hostel xdpt tenet kiteorg leh pnjam ko nye hik2 ;p

Cik Amy Sensei
Monday, May 25, 2009 1:11:00 AM
 

ermm...saya skang pakai celcom broadband..so far ok jekk..kalo guna streamyx leh guna kat umah jek..kalo guna broadband leh guna kat mana2..waimma dalam tandas pun leh online ko..haha

miss lolly a.k.a luvfareda
Monday, May 25, 2009 2:46:00 AM
 

lol guna brodband celcom.

kekadang ja slow. BKN selalunya slow.

so, plihan di tgn anda!

--{♥Mahirah Abd♥}--
Monday, May 25, 2009 4:12:00 AM
 

mira guna cel berukband....
lembab nk mamposss
nasib baik Tuan dia x mampooss
hehehe... ;)

*****************

masih menuntut hadiah dari KAMO..
hehehhe

.:kiwi-buLan:.
Monday, May 25, 2009 2:04:00 PM
 

kiwi pkai cekom brukben..line pon kalu die wat oke tu mmg laju laa..time sengal die mmg ase nk campak ke laut jek brukben nie..

najwa hazirah halmi
Monday, May 25, 2009 2:33:00 PM
 

wa pki streamyx kat umah n also clcm broadband....

straemyx besh..laju pon laju..wlupon kdg der gangguan...
plus kn skunk dah bly wireless ngn straemyx..stremyx zone..(klu dftar la..)sng gler kowt..mser wa kat uitm, pki tuh jer..amat laju!huhu

clcom bband..erm ikot tmpat la...
klu line xok....harapan la nk bukak fs, fb n blog segaler....raser cam nk mintak balek duet pon ader!!ekeke~

tp streamyx lagi murah owh dr broadband!

Mr PenyuBiru
Monday, May 25, 2009 3:54:00 PM
 

dlm keadaan camni, stimix tolak tepi aa. pasal kontrak setahun tu.susah dikemudian hari nnt. cuba try riki digi ke maxis ke. setiap broadband mmg ade kelebihan & kelemahan. Kalu yg duk berhampiran ngan hot point , mmg line broadbandnye takde masalah la.

SimpLe_BoyZ
Monday, May 25, 2009 4:23:00 PM
 

ahaha..bro.. nasihat aku..

jgn pilih celcom brodbnd..mnangis ko nti.. nti ko nk bkak blog pn payah....aku sokong kt najwa hazirah halmi tu...hehe

m[i]era
Monday, May 25, 2009 7:09:00 PM
 

my bro guna celcom broadband okeyh jep

tp slow la..

em..guna je streamyx
biarla rugi
skali skala kn
hehehe

topaz
Monday, May 25, 2009 8:20:00 PM
 

salam bro,
mmg r streamyx ada contract sethn @ 2 thn, ikut pakej mn yg ko subscribe...tp ko boleh pindah kawasan lps ko hbs study..ada byran ckit r..dr ko rugi terus kn..celkum ni klau heavy user jenis2 tokan download, xyh r..5gig tu aper la sgt..ingat, broadband, akn ada loss hmpir 40% connection..so bygkn ko akn loss connection klau guna wireless broadband...gud luck bro..kem slm awex sblh rmh ko tu nnti...chow.. ;)

lieya shayunk
Monday, May 25, 2009 9:38:00 PM
 

uih...skrg rmai org yg kompius nk gna streamyx ke broadband...lieya rsa better gna streamyx kalu nk laju...kalu broadband sng nk d bwa kmana2...tp hazab ya rabbi la kalu nk bkak fs, blog,fb n more....
papepn fikir2 kan la yea...

alang
Monday, May 25, 2009 9:53:00 PM
 

Ko pakai je celcom broadband. modem ko guna hp or beli modem second. dalam seratus kut. klau hp cari yg 3g or nak better cari yg hsdpa la. speed aku guna ok gak. n unlimited. Takyah nak contract2. Leceh. aku klau balik kg, aku pakai hp aku jadi modem, then langgan daily pakage, 24 hours untuk 6 inggit je.Mean 2am to 2am. Unlimited. Klau seminggu ada package utk seminggu. 20 somethng. Klau nak pakai sebulan ambik package sebulan. 60 somethg. Dan,jgn register line, beli je broadband prepaid. Senang. Takmo guna, campak je dalam longkang sebelah umah.hehe.
Tapi klau ramai2 nak guna, better register streamyx. Boleh kongsi2. Ala, dak2 junior tu pun, dah cukup setahun, diorang bleh je terminated. Murah2 pun murah. Klau broadband tkble kongsi.hehe.

mohdisa
Tuesday, May 26, 2009 7:26:00 AM
 

pilih dua2 jerk

pu3 balqis
Tuesday, May 26, 2009 7:35:00 AM
 

huhu.. takley blahnya..
ada niat jahat ek...?
tak bek..!

huhu..
ala broadband celcom pon takdak masalah pa.. kita guna yang ni.. yang murah ja.. ok ja..

takdakla lembab pon..ok la utk bukak2 blog + update + jalan2 blog wang len...cam2 g...

pakai yang murah ja...

ok la.. :) gaya senyuman seorang promoter..huhu(ada bakat tak...?)

miss emyliza
Saturday, June 06, 2009 5:13:00 AM
 

skrg wimax popular....

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget