Pantun Pelik (teringat zaman sekolah lagi)

Tuesday, May 19, 2009

Salam untuk semua pengunjung setia blog en pauh putik nie...... sowi dah 2 hari x wat blog walking coz en pauh putik sibuk duk g merempit ngan memember zaman sekolah dulu. Walaupun en pauh nie bleh drive tp en pauh agak kurang suka bawak kete coz kurang enjoynya.... ngan motor gaya apa nak buat, superman, whilli, n benda paling best tentunya melarikan diri dari sekatan jalan raya... hohoho aku pon x tahu ape bestnya wat benda nie, tapi aku memang suka la buat benda2 kat ats tu, sebab tu motor aku jahanam...... tapi aku bukan mat rempit @ peragut bersiri....... aku cuma insan yang suka mencari kepuasan hidup............

Dah citer benda tu, kang korang pikir aku nie budak jahat plak, padahal aku nie budak yang berhati kudus tau.... k lah jom masuk topik untuk en3 di atas, semalam aku, en j, ngan en z gie round2 kat Pengkalan Chepa area air port.... Nawaitu nak tgk kapal terbang landing, tp sebab sampai sana pon dah kul 12 x dak orang dah c2... budak lumba motor ada la... masa lepak c2 aku teringat zaman sekolah dulu lagi da... c2 area aku ponteng gak dulu..... tap bukan bukan kat air port, atas sikit kat Pantai Sabak... klu ponteng ramai2 sini la portnya... bila teringat balik rasa cam nak gelak je apa yang penah aku wat dulu... aku klu teringat zaman sekolah dulu mesti teringat pantun rekaan budak kelas aku.... bunyinya camni....

Tarik papan sorok papan
Molek kepik tange

buah cempedak di luar pagar
amik galah tolong jolokkan
belebok jatoh

pisang emas dibawak belayar
masak sebiji di atas peti
koyok-koyok make sedapnyo....


mungkin pantun nie x lawak bagi korang, tp bila aku teringat nada pembaca nie, ROY, aku rasa kelakar sangat2 pantun nie... dulu ada record tp dah ilang...

p/s:zaman sekolah aku dulu memang best... aku rindu zaman dulu2.............

p/s2:aku tahu ramai anti-mat rempit, tapi jangan anti aku plak coz aku bukan jenis suka berlumba bertaruh ke apa, aku cuma penunggang yg sk lasak je....

24 comments:

arsyad
Tuesday, May 19, 2009 10:29:00 AM
 

muahahaha..demo ni wak kawe sakit perut sokmo..haha..

demo g mano? lamo dok napok..

Encik Azizan
Tuesday, May 19, 2009 1:07:00 PM
 

ak pon rindu zaman sekolah ni.
tp aki ingt kat cik geografi ak je..sbb die muda ngn comel sgt..seksi pon ad..

muahaha

pauhputik
Tuesday, May 19, 2009 1:17:00 PM
 

to arsyad a.k.a vale - kawe g jupo saing2 lm, rindu dekpom.. sekat kelik nie br de gie jupo....



to en azizan - ngejah gambar cikgu tu kawe... huhuhuhu... klu ado la....

░♥si lampu neon♥░
Tuesday, May 19, 2009 1:52:00 PM
 

pergh ape punye pantun la tuh hahaha lawak2.

ko kaki rempit rupenye?tantoi

anis
Tuesday, May 19, 2009 2:12:00 PM
 

anis pelik gak la ngan pantun tuh ..
lps abes pelik ,
'br rasa kelakar ..

ファラ 'aqila
Tuesday, May 19, 2009 2:42:00 PM
 

kalau memang loghat tuh pekat..dan boleh dengar sekarang...kompom qila pun ketwawa..

ape pun, zaman kecik2...zaman yang the rock!

Ynn.
Tuesday, May 19, 2009 5:26:00 PM
 

ni roy faris ke roy bukan faris? bhahahaa

nnt ko bc pntun ni tau aku bc jd x lawak =.=

ekino
Tuesday, May 19, 2009 6:19:00 PM
 

bwk moto ati2..jgn terlampau lasak lah..ssh nnt.. :P

ehehe..pntun tu mmg lawak kalo bce dgn nada yg btul.. :D

Fadhlah
Tuesday, May 19, 2009 8:55:00 PM
 

ntah2 kita nie sekapal masa lumba moto kat jale pade tembok tu....hehehe..tp dulu la..kisah muda mudi..dah tuo2 nie...bawak insaf la sket..main keto la pulak..

sharamli
Tuesday, May 19, 2009 11:12:00 PM
 

sy suka matrempit...tp sy anti penunggang yg lasak..hu3..aci ke cmtu?

sayalahfaizul
Wednesday, May 20, 2009 1:01:00 AM
 

pantun yang nostalgik... hahaha

penulis cyber
Wednesday, May 20, 2009 3:10:00 AM
 

dulu aku pun ske mcm ni..
nek moto gile2...
part yg pling best bile nk test klajuan max moto haku smpai nyaris bertembung ngan lori!
haha..
tpi tu cite lame..
lpas xcident utk kali ke-2..
aku dah kurang bwk moto..
naik moto pn jarang2..
(padan ngan muke aku..hehe)

m[i]era
Wednesday, May 20, 2009 3:31:00 AM
 

perg!..

de class la pantun uh..

hahaha

:)

miss lolly a.k.a luvfareda
Wednesday, May 20, 2009 4:08:00 AM
 

adussh..

zaman kekanak plg beshhhhh !

MOMOSHIRO JASZ
Wednesday, May 20, 2009 7:16:00 AM
 

alop pauh aku ade teka teki nie.... jawab ekk... ikan ape lebih besar ari ikan paus????
hehehhehe.....

.Nana.
Wednesday, May 20, 2009 8:57:00 AM
 

matju!!
pantai sabak ke??
adeh..
dekat benor dgn kampung nana..
tau tak sekola parang puting??area airport tu gak.
haha.
dulu nana penah men lari2 dgn cousin nana dr umah nenek smpai ke airport pc tu....

zura lias
Wednesday, May 20, 2009 7:21:00 PM
 

akak tak boleh nk anti mat ju sbb nnti mat ju xnak pinang akak..hakhakhakkk..oppss..bukan mat rempit tau skarang..samseng jalanan..gihihiihih

alang
Thursday, May 21, 2009 11:22:00 AM
 

Aku seorang mat rempit. :D

milimilo
Thursday, May 21, 2009 6:56:00 PM
 

siapa yg xrindu zmn skolah mungkin ade mslh dgn zmn tu..tp zmn tu mmg best..byk nostalgia..heee..psl mat rempit,no komen ;)

Indera
Friday, May 22, 2009 1:14:00 AM
 

hahahaha..gelepar aku!

wanmus
Friday, May 22, 2009 6:50:00 AM
 

haha..gapo bezo penunggang lasak dan mat rempit? payoh nok jawab tuh

Fadhlah
Friday, May 22, 2009 4:47:00 PM
 

huhuhuhu

miss GAZA
Saturday, May 23, 2009 8:28:00 AM
 

oo
kira pauh ni mat moto lasakkla bkan mat rempit?
huhu

sapa nak boikot pauh angkat kaki!!
:p

Baizura
Sunday, May 24, 2009 8:28:00 PM
 

woi' lawak ar ko punya pantun tu...aku klau bab2 pasal motor ne, suka sangat ar...lebih2 lagi kalau bawa motor laju2 ne...hehhehe

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget