MYVi VS NEO

Saturday, August 29, 2009

Minggu nie sekali lagi aku balik kampung, nampak gaya tiap2 minggu balik. Tapi x pe balik pon tambang free. Balik minggu lepas tumpang abang aku, balik minggu nie drive kete kakak awek aku. Sebenarnya plan asal aku nak sewa kete sebab awek aku ngan memember dia kat kuantan nak balik gak. Minyak + tol + sewa kete, semua pree sebab bebudak nie supot. Tapi ntah camner kakak dia offer plak suh bawak balik kete dia tapi kakak dia x follow la. So budak nie supot minyak ngan tol je la. Semalam pas abis kelas, dalam area kul 6 aku gerak balik. Jalan masyaAllah jem dekat rawang, nasib baek nak masuk Lebuhraya Pantai Timur (LPT) x jem. Aku bukak puasa pon dalam kete dekat Petronas Bentong sebelum tol Bentong.


Bukak puasa tu aku makan roti je, maklumlah dah janji ngan bunga nak makan sama2 nanti sampai kuantan. Lepas amik tiket transit dekat tol Karak, nawaitu nak ikut je speed yang dia bagi 110km/j. Tapi mata aku x tahan sebab bosan gila2, so aku pon speed la, 170km/j. Kete nie Myvi yang selalu ada dalam post lama2 tu. 170km/j tu pedal minyak dah cecah lantai. Tgh sedap, tiba2 datang Satria Neo dari belakang potong, aku ingat bleh kejar. Aku tutup air cond, try main2 pedal minyak lagi, 175km/j je leh naik. Adohyai.. x sempat la nk kejar. tapi x dak la jauh sangat kena tinggal. Sampai Kuantan jam 9 malam. Pas gie makan kul 11.30 baru gerak balik kelantan. Kul 4 pagi sampai Kota Baru, pas antar semua orang balik (Bachok, Pengkalan Chepa, Lundang, Tumpat) kul 5 br sampai Pasir Mas.

Kalau x silap aku Satria Neo yang potong aku tu 1.6. Myvi SE lak 1.3, kira hebat jugak la Myvi nie sebab leh kejar Satria Neo tu walaupun x leh potong. Aku bukan reti sangat nak cite mana laju, tapi yang aku try semalam tu la hasilnya.

p/s: Tima kasih kat owner kete sebab still caya kat aku walaupun aku dah eksiden ngan kete nie sebelum nie.

updated windows 7 sket

ari khamis rabu lepas aku dah tambah ram aku jadi 2.5 gb. Makin best la pakai win 7 bila ram dah makin tinggi. Bukak laptop pon laju je. Sangat2 best. Tapi dah ada software yang win 7 x support, bawah nie list sket :

AutoCAD 2009 (skunk tgh donlod autocad 2010, mintak2 leh pakai)
Camstudio 2.0
Nero 7 & below (Nero 8 ok)
Dell quickset (dulu dekat rc bleh pakai)
Launch Manager (acer - laptop member aku)
Need For Speed Most Wanted
Daemon Tool

p/s : nak guna windows 7 nie banyak kena guna software up to date, tapi ok gak, nanti aku akan rajin donlod software2 baru. Kalau x asyik guna yang version lama2 je.

15 comments:

Farhana
Saturday, August 29, 2009 11:09:00 AM
 

Giler pecut ni cik matju oi.. Cik riang gumbira yg kaki rempit kete ni pn tadak berani bawak itu laju.. Huhuhu.. =p

Pape pn, tahniah kerana pmanduan yg berhemah di jalan raye.. Kah kah kah.. Driver yg bgus juge.. Smpi dpan pintu umah masing2 lagi.. Bangga awek anda di hadapan kawan2nya sbb punya bopren seprti matju.. Ahakz.. =)

alang
Saturday, August 29, 2009 3:03:00 PM
 

Salam bro. Myvi bawak atas 150 tak rasa melayang ke? Tapi tu la, engine produa lagi sedap dari proton, cuma klau ikut steady, proton lagi steady klau speed laju2. Klau ikut pengalaman bawak viva,Myvi, Waja ngn Stria la ikut highway.

P/s kadang2 terpikir gak, klau bawak laju2 nie, sampai cepat 2 3 jam je.Bukan dapat apa pun. Tapi klau eksiden, Silap2 merana seumur hidup tu. Tapi, well jiwa muda. :D

JMR
Saturday, August 29, 2009 3:08:00 PM
 

MAK AII.SAMPAI 170 KO PECUT..hati2 bro..musim2 raya nih..

sharamli
Saturday, August 29, 2009 3:47:00 PM
 

bakal kak ipar dem0 memang sgt2 percaya..hu3

░♥si lampu neon♥░
Saturday, August 29, 2009 6:25:00 PM
 

aku suka dua2,tapi lagi best myv...sebab neo pintu dua..

lieya shayunk
Saturday, August 29, 2009 6:51:00 PM
 

uish,,,giler laju 170km/j....itu dah keterlaluan...papepon caya la bro...hahaha...;p

Miss Ekin
Saturday, August 29, 2009 7:17:00 PM
 

ishh giloss laju.. myfren drive 140 pn da kne sound kt bakal mertua hahaha padan muke.. ni kire nasib bek r xkne sound ngn bakal kak ipar hehehe..

biar slow jnji selamt.. nk raye nih haihh...

ije
Saturday, August 29, 2009 8:35:00 PM
 

erk.. tekan minyak sampai cecah lantai? waaa.. ije tekan clutch je sampai cecah lantai. haha

CikYana(",)
Saturday, August 29, 2009 8:43:00 PM
 

mak aihh lajunye bwk
jgn laju2 sgt

musim2 perayaan ni kna beringat tau

miss GAZA
Sunday, August 30, 2009 12:43:00 PM
 

drift ke ape ni?
kecut perut dengaq 170km/j tu!
jaga diri sama bro..
bahayala bwak laju2 ni!!




haish..
crita sal win7 ni mmg ade je..
syg betulla kat kwn tu.
bahagia nampak?
=P

Ieda the Rainbow Princess
Sunday, August 30, 2009 3:52:00 PM
 

Suka MyVi la best!Drive Carefully ye Cik Abe wehh..

KertaZ
Monday, August 31, 2009 8:42:00 AM
 

Aik..
NFS Most Wanted ngan Daemon Tool aku install ok jer pkai dekat Win7.. @@!

Zura
Monday, August 31, 2009 6:13:00 PM
 

neo mmg pujaanku...design dia mmg sportylah...

cahaya kelip-kelip
Wednesday, September 02, 2009 6:56:00 PM
 

senang la hudup...
aku kena bayaq dowh..
balik kdh RM85 pegi balik.
plus sakit blakang + sakit punggung
sbb dok dlm bas 6jam!
cit.
tapi xpe
demi rindu kat family pnye psl
semua tu aku x kisah.
=)

Kuwe
Saturday, September 05, 2009 11:43:00 PM
 

kalu kawe lah.
tok pcayo mano nok bui keto ko demo.
nya tekey abis-abisan.
kawe abis slow pom 140kmj jah.
haha.

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget