Windows 7 Ultimate AIO

Tuesday, August 25, 2009

Salam. Asenya x terlambat agi nak wish Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada semua kawan-kawan. Semenjak dua menjak nie, aku sedikit hambar untuk update blog nie sebab tenet dengat hostel nie lembab al gilak al vavi.



Amboi banyak line wireless dia (korang kate dalam hati la). Banyak memang banyak, tapi kalau x kul 2.30 lebih2 sket x yah harap la nak dapat guna salah satu line tuh. Yang dapat tgh malam pon slow jugak. Hampes. Nak sewa berukbang line cam siput, nak mesej pon lembab nak mampus, mesej awek pon selalu bising, "tu la sape suh duk ulu sangat". Kecik ati aku. hahahaha.

Minggu lepas ari aku balik kg. Hari nak gerak balik KL, DVD Windows 7 Ultimate AIO yang EN KILL anta sampai. Melompat2 aku, maklumlah windows 7 aku yang rtm dah start kena warning ngan microsoft pasal guna key pirate. Tapi yang aku hairan bin ajaib nape EN MS nie x blocked terus masa aku aktifkan dengan dia tu. Pelik bin benar. Aku dah cuba beberapa kali guna cracked yang EN KILL & EN EIN bagi. tapi 2 2 x jadi. So aku guna crack EN ANARM, n register ngan EN MS.

Semalam aku dah testing install windows yang EN KILL anta kat laptop aku ngan laptop budak bilik aku, NAZ. Fuh cayalah x dak guna cracked pape pon tapi windows dah active. I like that. Beza aku nampak time install benda nie cuma time nak accept aggrement dia je, kalau yang rtm version dia akan kuar nama, Windows 7, kalau yang EN KILL anta nie dia kuar Windows 7 Ultimate. Yang bestnya leh pilih nak X86 ke X64.

Walaupun aku nye RAM 1 Gb, tapi x jejas pon performance laptop aku. Cuma poblem ngan dell quickset je x dapat install. Hampes. Tapi x pe lah, janji benda2 lain ok. Poblem lain x tahu lagi. Pasal windows 7 nie maybe x kena blacklist sebab windows x active ngan server MS. Automatic update plak set manual, kalau set auto, harapan nak kena WGA tinggi cam XP ngan VISTA. Mintak2 la semua ok. To EN KILL tq sebab share benda yang best ngan aku.

Dengan DVD yang EN KILL anta nie, maka bertambah la koleksi CD windows aku. Meh nak list sket.

-WINDOWS 98
-WINDOWS ME (hilang) - kira koleksi gak ke??
-WINDOWS XP SP2 PROFESSIONAL (PIRATE)
-WINDOWS XP SP2 PROFESSIONAL OEM
-WINDOWS XP SP2 HOME EDITION OEM
-WINDOWS XP SP2 WESMOSIS (DETAIL)
-WINDOWS XP SP3 (PIRATE)
-WINDOWS VISTA AIO (ULTIMATE, HOME, BUSINESS, BASIC)
-WINDOWS 7 RC
-WINDOWS 7 RTM
-WINDOWS 7 AIO

Tadi baca kat blog EN KILL, dia nye hard disk D kena makan sebab simpan windows le. Aku semua burn dalam CD. huhu. Senang, tapi kalau CD/DVD calar susah sebab kena burn baru.

p/s : nak wat review lebih2 x reti, kalau nak tahu info lanjut.... g cariEN KILL

14 comments:

ije
Tuesday, August 25, 2009 6:47:00 PM
 

peminat tegar ni.

sharamli
Tuesday, August 25, 2009 7:16:00 PM
 

xtakut kena kill?

Kill-Vearn
Tuesday, August 25, 2009 9:29:00 PM
 

hohoho, aku set auto update aje dan semua update aku jalankan mcm biasa, no probs at all.. tak nak tunjuk desktop win 7 ke? hehehee.. memandangkan ko ada byk dvd windows, leh aku tanya, windows vista aio tu activated dah ke or kene crack or original version???

pauhputik
Tuesday, August 25, 2009 10:47:00 PM
 

yang vista AIO tu kena crack..

ikut 3 step dia bagi terus leh pakai.

pasal original tu aku x tahu la

nak tengok dari mana... huhuhu

aku ada satu lagi vista ultimate 32 bit
yang dah activated, tapi DVD plak rosak

sayang tol

mohdisa
Tuesday, August 25, 2009 10:58:00 PM
 

wah, byk cd windows ko. siap listing lg, aku nak list dah terlampau byk. maklumlah dlu technician pc. cd belambak2, siap main campak2 lg. haha

pauhputik
Tuesday, August 25, 2009 11:06:00 PM
 

hahahah cam2 plak ek..

benda nie aku kumpul masa form 4 agi

x tahu brapa kali dah wat reburning

asyik calar je kerjanya...

aku nie suka kumpul je, x dek la

sampai jadi technicion. :D

miss GAZA
Wednesday, August 26, 2009 12:29:00 AM
 

haha
mmg sesunggoh tegarnya..


btw bro,
slamat mnjalani ibadah puasa ya..
ramadhan kareem~
=)

EiNS
Wednesday, August 26, 2009 7:19:00 AM
 

Cuba try cari windows 7 toolkit by orbit30...memang best gila boleh tweak2 performance lg...siap boleh install hidden theme lg..

aku cadang nak buat full review pasal windows 7, tapi belum ada masa lg sekarang

imHepPie
Thursday, August 27, 2009 10:03:00 AM
 

aku pakai tingkap umah je..sonang..

Anarm
Thursday, August 27, 2009 12:26:00 PM
 

barang baek (maksud aku software) sume aku simpan dlm external hdd.. cd/dvd ade jangka hayat die.. tp kalo baek punye jaga bleh la thn lama..

Kuwe
Thursday, August 27, 2009 9:39:00 PM
 

ahaha part pasal computer tuh kawe malas baco.tok reti go skaro.

demo dok ulu celoh mana boh?aha tgk kawe ni strimyx.sapa takdok masa nok online boh.

pauhputik
Saturday, August 29, 2009 1:24:00 PM
 

eins

aku dah download software tu

tq bro for da information

blackskin
Sunday, August 30, 2009 4:20:00 PM
 

Ori ke cd windows7 yg ko dapat tu?
Ke beta test je?

Zura
Monday, August 31, 2009 6:15:00 PM
 

erm...still xphm jgak bahasa computer nie...th sikit2 boleh lah...

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget