Sunyi - Aku Mahu Kawan

Saturday, August 15, 2009

Ari nie dah masuk 4 hari 3 malam aku tido sekor2 dekat apartment nie. Bilik 3 tapi bilik aku je yang berpenghuni. Bilik lain semua orang dah balik termasuk budak bilik aku – NAZ. Tapi x pe, aku layan je duk sorang2. Tapi serius aku memang sunyi gilew. Seb baek la malam2 leh on9 walaupun tenet lembab cam arnab. Duk sini aku g makan sorang2, tido sorang2, pendek kate semua buat sorang2. Walaupun bosan tu la realitinya. Malam2 kalau aku bosan aku tutup lampu aku mengendap je budak2 pompuan apartment sebelah tu. Terhibur jugak hati tengok dieorang duk bergurau ngan duk gelak2. Kalu aku boleh join skali kan best. Tapi x boleh kang join jadi benda lain plak. Hahahaha......

Hahahaha cerita pasal sunyi nie la wat aku nak balik kampung. Aku kalau bosan sangat aku start moto balik je. Pasir Mas bukan jauh pon. Dalam 450KM je kot dr Unisel neh. Minggu depan aku nak usha jadual. Sem nie sem akhir, aku amik 3 subjek je. Kalau x de halangan mendatang aku balik je. Gpon Naz nie jenis balik tiap2 minggu maklumlah umah kat Gombak je. Dia invite gak aku balik umah dia, tapi aku segan lew sebab selalu pegi. Umah kakak aku pon ada kat Lembah Keramat tu, tapi malas gak nak pegi sebab orang dah berfamily. Kalau pegi cam ganggu je, mana tahu dieroang nak bawak anak jalan-jalan, ambo x se kaca.

Aku nie nok kato x dop saing sini, blana sangat saing, tapi gak aku dop brehi lepok ngokse. X dop pekdoh. Gpon kalu duk kupul rama2 nie mesti duk ngupat jah. Setaro saing maghi bilik pon duk ngupat sokmo doh. Dosa ngupat banyok doh. Cekak nok tamboh pulok. Aku bena cari saing hok brehi amik tahu pasal komputer nie. Tapi gak sejok maghi sini aku x jupo lagi makhluk hok betul2 gilo nate goni. Wlaupn aku kos komputer industri, balik kelas lepok kecek pasal keto, muto nga tino. Tu la topic ari2 duk kecek pas abis kelas.

Aku nie ngarap sangat temu saing hok gilo nga komputer nga panda gapo2 jah pasal komputer. Bulih ngaji skali pasal natam goni, x kiro reti bekki ko, reti godek2 tupperware ke, ops.... software lew, janji dia x leh hidup tanpa komputer. Tu la saing hok aku cari pah lowni dop jupo. Payoh deh nok jupo oghe gini.

p/s: oghe hok suko ngadap komputer nie memang sunyi sikit kalu x dop saing hok so palo. Kalu nok saing hok brehi wat gege riuh, gie la saing nga mat rempit.

11 comments:

miss GAZA
Saturday, August 15, 2009 2:04:00 PM
 

ngendap sokmo..
haishh!
udahle tu..


kawan yg xleh hidup klaw xde kompiter..
erm..
susah nak cari ni!
apakata kamu kwn ngan robot ajelah bro..
ni kompem2 pro gilo bab kompito neyh!!
gipun klaw xde kompiter xleh hidup bdak tu..
hehe
=P

imHepPie
Sunday, August 16, 2009 12:47:00 AM
 

aiyakkk..maken lama aku bca doh dok pehe huuuuuu....hadoyai..

Zura
Monday, August 17, 2009 12:34:00 AM
 

xpe...sendirian itu kan indah...

sharamli
Monday, August 17, 2009 3:41:00 AM
 

0it..0it..her0t mul0t kawe bac0 ni...

Indera
Monday, August 17, 2009 4:16:00 AM
 

sie demo deh.ada jah kat luar tu saing2 hok brehi komputer.demo cr jah.kawe tak reti nate goni.hahaha.basic2 tau la.

miss lolly a.k.a luvfareda
Monday, August 17, 2009 4:28:00 AM
 

ggrrrrrr. agagagaga. wakakaka.

nak gelak jerp:P:P

miss lolly a.k.a luvfareda
Monday, August 17, 2009 4:28:00 AM
 

ggrrrrrr. agagagaga. wakakaka.

nak gelak jerp:P:P

sayalahfaizul
Monday, August 17, 2009 4:45:00 AM
 

jom kl... lepak2 ngan aku. ko belanje. amacam?

Abg Din
Monday, August 17, 2009 9:39:00 AM
 

tambah lagi satu org kuning tu...

~faR aWay~
Monday, August 17, 2009 5:27:00 PM
 

awk mahu kawan ye...salam perkenalan dri sy...hihihihi

Kuwe
Wednesday, August 19, 2009 8:15:00 AM
 

Hahaha.

keji molek kerjaan dok ngedap ore.lenkali ajok kawe tupey skaki boh.kawe berminat.kawe ni saing jugok.mari saing duo.

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget