Shoutmix VS Cbox

Saturday, October 3, 2009



Cite kali berkaitan dengan shoutbox yang para blogger suka pasang dekat belog masing2 spy pengunjung senang tinggal jejak. Bukan nak cite banyak pon. Sket je. Duk kampus nie, semua sedia maklum bahawasanya tenet kawasan U mana2 pon macam hampeh. Geram gak bayar mahal2, tapi x dak alternatif dari pihak pentadbiran nak naik taraf benda nie.


Kekadang bila bukak belog memember mesti ramai mengadu susah nak on9 sebab internet slow. Kalau kampus korang tu tenet laju, tahniah dekat pengurusan kampus sebab bagi service terbaek. Berenti dulu cite pasal kampus.

Disebabkan tenet nie slow, so kadang2 nak tinggalkan jejak pon susah. Member aku yang guna broadband cakap, guna shoutmix senang nak send mesej kalau tenet slow. berbalik kepada situasi aku plak kalau tenet slow nak send mesej senang guna Cbox. Kekadang pening gak. Cbox walaupun tenet slow, dia send gak msj tu walaupun lama sket.

Bagi aku Cbox agi best berbanding dengan shoutmix walaupun shoutmix leh letak emoticon2 lawa dalam tu. Aku x kesah pon benda tu, yang aku nak orang senang anta mesej. Shoutmix kalau tenet skow mesti kuar "Oops! Message could not be posted. Please wait a moment and try again". Tekan 4, 5 kali pon belum tentu agi mesej tu dia post. Korang punya pendapat camner???

p/s: bagi aku Cbox agi better than shoutmix

17 comments:

Ieda the Rainbow Princess
Saturday, October 03, 2009 6:55:00 AM
 

Salam..Ewahh2..Siap amek sample shoutmix kite lak tu..Ooo..nk versus2 yea..Meh cnie Ieda versus Mat Ju..Haha.. ;p Tp emang nye slow ke kalo shoutout gune shoutbox??Ieda gune okey je..Cuma nya Ieda suka guna shoutbox sbb die AUTO REFRESH..Haaa..tu yg penting..X larat la abe,kawe nk manual refresh..

pauhputik
Saturday, October 03, 2009 7:04:00 AM
 

@ieda


auto refresh kalau orang x dapat

anta msej x jadi gak

heheheh

Ieda the Rainbow Princess
Saturday, October 03, 2009 7:05:00 AM
 

Bukan x dapat Abe..belajar lah besabar..Hehe..

Ieda the Rainbow Princess
Saturday, October 03, 2009 7:09:00 AM
 

Lg 1 kan..(Nie mmg mcm kite je yg nk versus nieh..Haha..)Kalo chatbox kn kite send pun lambat kn kdg2 sampai tersend 2,3 kali tau..Kalo En Mat Ju kate kt shoutmix msg x send at least die bgtau..Ini idak..kt chatbaox trs mcm hang jek msg x kuar2 pun..Tu pd pandangan Ieda lh.. :)

sharamli
Saturday, October 03, 2009 8:04:00 AM
 

kal0 sy..sy pilih ym je la...
ha3..bleh erk cmtu?

imHepPie
Saturday, October 03, 2009 8:15:00 AM
 

dulu aku layan cbox..skang tuko shoutmix...nnti aku boring aku lrtak mirc lak ke..

miss lolly
Saturday, October 03, 2009 8:20:00 AM
 

shoutmix. cth kita taip hie2. die akan lekat stu sampai bile2 n leyh send benda yg sama pada org lain juga. xyah taip2 ag.


tp kalu cbox. sebaliknya.:P nak anta hie kat limah kne taip. pastu nak anta hie kat tijah pom kne taip plak. pastu nak anta hie kat org sterusnya pom kne taip lagik. beban bukan? hihi:)


paham x? camtu kowt. xtau lak org lain cam2 ke tidak. melalui pengalaman lolly lah.

lieya orange M.I.
Saturday, October 03, 2009 8:47:00 AM
 

...pauh putik aar, ada la tp jarang la nak jumpa..
...ada biskut cili, ade biskut cendawan...

Encik Azizan
Saturday, October 03, 2009 9:16:00 AM
 

kawe x kisah mane2..sbb kawe suke tggl komen lg dr msg kt shoutbox..lg cpt

LuVidA^^
Saturday, October 03, 2009 9:24:00 AM
 

kite suke shoutmix..hehekkkk...

Anarm
Saturday, October 03, 2009 11:16:00 PM
 

shoutbox plugin wordpress.. huhuu

Nyetok
Sunday, October 04, 2009 3:11:00 AM
 

dlu guna junaidix, pahtu guno cbox smpai leni.. cbox kemas sket banding ngn shoutmix..

EiNS
Sunday, October 04, 2009 4:28:00 AM
 

alaaa...sbox.ws lagi cambest...ada fungsi premium shoutmix cam user online counter dan unlimited ban...

sbox.ws better dari shoutmix dan cbox...end of story :)

Mustaffa
Sunday, October 04, 2009 8:06:00 AM
 

aku guna wp-shoutmix..
tak payah register
install plugins saja..

Noorlaila Mohamed Nor
Sunday, October 04, 2009 6:47:00 PM
 

suka shoutmix sbb cantik dan kemas.
tp betul jugak tu
chatbox dia ckp je posting failed tp at last kuar gak mesej tu.

sayalahfaizul
Sunday, October 04, 2009 9:17:00 PM
 

cam malas je aku nak tukar shoutmix ---> cbox... aduiii

Zura
Monday, October 05, 2009 1:02:00 AM
 

betul3x....:D

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget