RM1 per Car

Sunday, January 24, 2010


Salam semua, semenjak datang sini aku ari2 dapat on9 kat tempat kerja walaupun x dak laptop. Tapi nak update blog x dak masa kos sibuk sangat, pegi c2 pegi sini. Tapi aku enjoy la keje kat sini. Syok ma. Banyak benda aku nak blaja sebelum nie dapat blaja kat sini. Kerja pon x bosan sebab selalu kuar opis.

Seperti semua maklum aku praktikal kat sini x dak elaun. PTPTN pon tak support untuk sem nie. So, semua lanje sendiri sem nie. yuran daftar sem, yuran praktikal semua kne bayar sendiri. Dasyat.


Minggu lepas aku gie la cari part time job dekat tempat aku duk, so dapat la keje kat tempat car wash dekat2 area c2. Memula tanya  dierorang kate gaji ikut kereta. Ingatkan ade la bagi RM2/car paling koman.

Skali amik ko RM1 je/car. Dah la kalau aku basuh, aku kena keringkan, vacum. X dak la semua aku buat, cuma time customer ramai ada la sampai sebiji kete semua kena wat sendiri. Kalau x ramai share la wat sebiji kete.  Lambat kena maki. Dah la tengah panas plak tu. Satu kereta dia cas RM9, tapi aku dapat Rm1 je. Semua yang cuci ada 3 orang. Hampeh.

Ari Sabtu aku keje dapat RM15 sebab cuci 15 biji kete. Ari Ahad, aku cuci 39 biji kete. tapi jenis kaum yang cakap pusing neh, cakap dah x serupa bikin. Dari kul 8.30 sampai 6.40 petang keje dia nak bagi RM30, sial je.

Aku beta ngan dia cakap aku cuci 39 biji dapat RM39 la. Pas2 dia cakap dalam 39 ada 2 biji kete dapat free wash sebab kupon dah penuh cop. So kira aku cuci 2 biji kete tu free la. Dah la satu free tu Toyota Wish, bukan senang nak lap. So, si bangsat tu pon bagi aku RM37 je la.

Minggu nie dia suh gie keje agi, x nak dah aku. aku cakap aku x larat. Aku tahu bukan senang nak cari duit, tapi kalau keje tgh panas, ko je untung lebih, sori ar. Lu untung manyak masyuk, wa badan sakit, x berbaloi. Kalau 3 orang keje, RM1/kete. RM6 la untung ko tokey.

Yang aku x puas hati apsal yang kupon free aku x dapat upah, kalau semua 39 biji dapat kupon free, x dak upah la aku.


p/s: Sori kalau ada bahasa kurang mennyenangkan. Aku kalau x puas ati memang gini.

8 comments:

'AQILAH
Sunday, January 24, 2010 10:39:00 PM
 

first time tau...elaun gosok baju selai pun 2 ringgit..

nyetok
Sunday, January 24, 2010 10:56:00 PM
 

Gilo zalim molek tokey demo.. RM1 sbutir keto, xpade nga reng..
Baik bowok baldi,beli polish bukok carwash sndri..

apiih
Sunday, January 24, 2010 11:31:00 PM
 

gilo molek..zalim sggh..bakpo demo g kijo denuhnyoh??bnyk ag kijo laen boh...haha

..::..ein..::..
Sunday, January 24, 2010 11:50:00 PM
 

hurm....nape cari keje yg camtu...dh ler diam2 je...ok xpe......akn ku merajuk sebentar lg...wahahaha...dh la 2, jgn keje 2 lg...klo nak sgt keje part time, cari yg ok ckit...ni dpt x seberapa, sakit2 je yg lbh....meh ein tolong langgar tokey 2...ok x...ngeee~~~

FarhanaDr
Monday, January 25, 2010 12:01:00 AM
 

Mak aih.. Susahnye keje kamu ni matju woi.. Takpa2.. Sabaq naa.. Ada hari ada batas.. Ada ubi ada blas.. Wakakaka.. Gud luck weh dlam menempuh hidup pnuh pancaroba.. Huhu..

sharamli
Monday, January 25, 2010 11:12:00 AM
 

w0it2..bawak betenang...

x-po
Monday, January 25, 2010 8:40:00 PM
 

tu mesti toke cino kan boh? ko melayu?

pauhputik
Tuesday, January 26, 2010 1:21:00 AM
 

tokey hok so jenis lagi

Post a Comment

JOM BELI MURAH MURAH

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget