Tetiba teringat kisah dulu....

Monday, December 29, 2008


hujan yang turun bagaikan mutiara




sehari dua nie asyik ujan je.... nak kuar pon x dak mood.... member2 rapat pon dah ramai balik ke tempat pengajian, tinggallah aku keseorangan kebingungan kat umah... benda paling best klu ujan nie tido. mesti kowang pon sama kan..... ye la bila dah ujan badan pon malas nak gerak...





malas cam garfield



bila aku duk termenung tgk ujan di luar tingkap nie teringat plak kisah aku gie Terengganu ngan motor suatu ketika dulu...




ngan motor nie aku 1st aku blaja jalan jauh sengsorang


masa tu ujan2 gini gak la, bulan pon sama cuma tarikh aku x brape nak ingat.. time tu br dapat lesen motor, Lesen L lagi masa tu... Member baek aku J-Bon pon sama dapat lesen... Lebih kurang sehari lepas dpt L la. Kitaorang bergerak tanpa ada perancangan tau... Masa tu dalam poket aku ada RM50 je... so kira tawakkal je la untuk pegi balik.... aku pegi dalam area 9.oo a.m. n sampai kat Masjid Terapung dalam area 12.oo p.m. dr awal lagi dah niat klu dah dapat L nak gie Masjid Terapung, x sangka plak aritu bleh sampai ke c2... cam x caye je... masa sampai kat Kuala Terengganu cuaca bleh dikategorikan baek la. Tp kitaorang dah basah kuyup dah.... maklumlah start dari Kota Bharu sampai Setiu hujan lebat.... Tgh sesedap nak posing tetiba hujan lebat plak... Bila dah ujan lebat tu, kitaorang masuk Masjid n tgg orang azan n semayang Zuhur lu. pas2 balik je la kat umah dalam kul 2.30p.m. sampai kat umah plak kul 6.30 p.m. So tu la pesttime aku mengembara ngan motor ke negeri orang.....

p/s:gambar2 kenangan semua dah ilang coz external hard disk aku rosak.... :(

Read more...

Tag Dari Iera Tomei

Sunday, December 28, 2008

1) Do you think you're hot?

Hahah aku hot??? Aku mimpi ke apa tiba2 kena tanya soalan camnie… apa ingat aku nie adik Angelina Jolie ke….. Sekalipon aku adik Angelina Jolie, aku nie laki mane hot…. Jd crew HOT FM pon x layak… kuang3x…….



2) upload your favourite picture of you?





3) Why do you like that picture?

motor favourite aku since form 3... tapi sampai skunk x dpt2 lagi beli... x pe klu dah keje insyaAllah aku sambar sebijik..... awek aku benci motor nie... lantak la ko suka ke x janji impian aku tercapai..........


4) When was the last time you ate pizza?

Be je ari sabtu lepas.. beli tapau je bwk blk kt umah… kbtln blk dr panyai pcb singgah bl pizza lu…



5) The last song you listened to?
Simple Plan - Untitled


7) What name would you prefer besides yours?

matrempit.........



Tag 5 people to do this....

-Topek
-noname
-noname
-noname
-noname


8)Who is Number 1?

member blog aku masa aku form 5 lagi klu x silap.......


9)Number 3 is having relatioship with?

nothing to display



10)Say something about number 5?

nothing to display



11)How about number 4?

nothing to display



12)Who is number 2?


nothing to display

p/s:maaf ek Iera Tomei x leh jawab penuh soalan nie coz member2 x ramai lagi lew since berblog balik nie...... :(

Read more...

Susah tido malam

Saturday, December 27, 2008


aku nie stress kew???

aduh semenjak dua menjak tiga menjak nie, aku selalu sangat tido lewat. ntah apa la yang aku pikir sampai x lena tido. nak kata psl study, final dah abis n result pon dah kuar, minggu depan nak daftar sem baru dah. tp x tahu kepala nie cam ada benda yang tersangkut x leh nak kuar.... puas aku cr jalan nak tahu gak apa masalah yang x settle lagi.... tp makin pikir makin pening.... tapi x mengapalah, best jugak susah tido malam nie, bleh on9 sampai pagi... nak bukak page pon laju jerkkk... pas2 siang ari plak tido cam malam.... cam burung antu plak.... :p

p/s:rasa2 kepala n duk pikir bila la nak abis study..... hahahahah sape suh jd pemalas....

Read more...

Fun Fair dan Baju Baru

Thursday, December 25, 2008



2 3 ari lepas si dia nie susah sangat aku nak kontek. bila mesej je ckp cibuk. mesej je sibuk... ingatkan bosan ngan kitew, upenya ada projek tgh berjalan tanpa disedari... tup tup tau2 benda tu dah siap... memula aku sediri pon mushkil gak, apa la cik bunga aku nie tgh buat...... semalam aku g fun fair ngan member2 aku kat Kota Bharu. Plan asal guna kete member aku, tp tetiba plak abang dia nak guna, terpaksa la guna kete mak aku. huhuhuhu.... Plan asal nak gie 5 orang, tp last2 4 je pegi termasuk aku... gie sana aku beli boxer je satu... rm5 je satu... huhuhu...


Corak pe ntah aku amik nie... :p


aku pusing2 tp x dak pon benda menarik... cam expo penghabisan stok hujung taun je... dah la barang x banyak.... ingatkan best sangat.. dr dulu agi aku bukan jenis suka gie tempat orang ramai nie.... dah la ujan... balik kepada cerita cik bunga aku td. pas gie fun fair, aku gie umah cik bunga plak, gie amik barang yang dia janji nak bg tu... upenya dia kait tulisan kat baju tuk aku... pendek kata dia beli baju kosong n dia kait tulisan atas tu... dr petang lagi aku dah tahu dia nak bagi baju coz dia dah MMS gmbr lepas siap jahit. walaupun nampak skit ada masalah ngan jahitan dia, tp aku x kesah, pest time dapat baju orang kait tulisan atasnya... bukan mudah nak wat n x semua orang sanggup buat.... huhuhu... tima kasih ye cik bunga....



Baju Cik Bunga Bagi

p/s: sem depan nie nampak gaya kena bersungguh2 lagi la aku blaja. klu abis blaja CGPA tinggi skit, insyaAllah dapat keje baek. Nanti bleh gie masuk minang cik bunga cepat2. insyaAllah :D

Read more...

Gie Perlis

erm nie cerita ari isnin lepas, kira baru jerk lepas 2 3 ari lepas. aritu aku gie Sri Iskandar antar akak aku pulang dr bercuti... kakak aku nie nurse dekat Hospital Changkat Melintang. Area c2 susah skit nak dapat kemudahan awam nak gi bandar... huhuhu... ulu kot. :p so klu dia nak balik kg ke, pulang keje, terpaksa la pegi amik. selalunya aku je la gie amik. tp ari isnin lepas aku gie ngan antar ngan abang aku... balik dr tempat tu kitaorang gie Perlis. Pertama kali dalam idup aku pegi c2.. Perlis nie kecik je upenya ek. Selalu tngk dalam map je kecik, x sangka pegi sana pon kecik gak. Aku pegi sana coz nak amik barang abang aku post dr oversea coz dah abis blaja... dia post kat umah member dia yang keje kat c2. So pegi la tido sana semalaman. 1st sampai tu kitaorang gie semayang maghrib dulu. pas2 aku member abang aku bawak gie makan kat Kuala Perlis. Paham2 je la klu gie tempat g2 mesti order sea food la. Aku nie anti sesangat sea food coz kulit muka aku nie sensitif skit... kekadang aku segan gak ngan orang sekeliling aku. tapi bila pikir2 balik, x dak guna gak aku malu ngan orang. Hidup nie bukan lama. Biarla kita rasa nikmat idup di muka bumi yang indah nie....


Gambar Hiasa Je Tau


masa balik keesokan harinya kitaorang singgah kat alor setar plak, jumpe member abang masa blaja lu gak.... pas2 kitaorang balik... pape pon pengalaman ke sana memang cukup seronok... aku nak citew banyak x best coz gambar x sempat nk amik coz telefon abis bateri... huhuhu... kamera pon x bawak...

p/s:cite sebenaqnya panjang agi, tapi x klu nak taip sampai esok pon x abis... kira yang atas tu just sinopsis je... lupe lak selalu aku gie amik kakak aku ngan kete abang aku. so jangan salah sangka aku ada kete.. masa abang aku gie oversea, aku take over lu kete dia.. :p

Read more...

Externel Hard Disk Yang Ke-3

Saturday, December 20, 2008

Aduh bila cerita tentang external hard disk nie la benda paling menyedihkan dalam idup nie. waaaaaa... rasa nak menjerit je cam cite KL menjerit.. x dak kaitan pon padahal... erm aku pon x tahu camner nak start, masuk kali nie, nie External HD aku yang ke-3 dah. 1st skali aku guna capacitynya 200gb. tapi sayang rosak coz aku terterajang time tgh men game kat kampus aku. maka hancurlah semua barang2 aku dalam tu. External HD aku yang kedua plak capacitynya 80gb kecik jugak. rosaknya hujung sem 4 lepas. kali nie lagi frust, walaupun saiznya 80gb je tapi barang keje aku + software2 aku kumpul bertahun-tahun ilang...yang nie rosaknya sebab aku selalu letak telefon kat benda alah nie. 1st2 tu x perasan lagi. tapi bila lama tu br perasan, tapi dah terlmbat... maka menjerit la aku keseorangan.. balik aritu aku dpt External HD br 160GB abng aku bagi... huhuhuhu.... Btw semua External HD aku sebelum nie semua yang dia bagi..

p/s:baru niat klu dapat duit ptptn sem depan nak beli External br. tapi orang dah bagi amik je la. Tima kasih kat bro...

Read more...

Minicourt dan BasketBall

ini cerita semalam punya, lupe nak update semalam. :p semalam aku tolong abg aku pasang kayu kat depan umah. kayu nie tujunnya nak sangkut mini court yang ada gelung tuk masukkan bola. senng citer tok main basketball la. ntah apa dia punya nama, aku pon x tahu. huhuhu..... yang klakarnya kayu bila skali pandang cam salib. tapi x dak maksud pape tau. kitaorang nie masih waras lagi. lagipon memang kena wat bentuk cam2 klu nak pasang minicourt. tapi jd bentuk T tau. x caya tngk betul2. Kitaorang gam je kayu tu dengan gam. Semalam kitaorang dah biarkan benda tu satu hari. arini main baling2, tp skali hampeh da, kayu tu jatuh plak. sampai malam nie x dak plak nak sangkut balik ke x. kesian aku punya bro, kempunan la nak men basketball.


Kayu T tuk sangkut minicourt

Minicourt = beli kat KBMALL RM33

Read more...

Mimpi apa da.......

Thursday, December 18, 2008

arini ntah apa mimpi aku tetiba rasa nak bukak blog br plak. sebelum nie aku selalu create pas2 delete aku punya blog. ntah nape leh jd g2. bila pikir2 balik banyak kenangan aku ngan blog nie.. tapi nak wat camner bila susah nak update pon x suka gak. hope la blog kali nie dah x jadi cam dulu dah......

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget