Untitled

Wednesday, January 28, 2009

aduh kejapnya cuti, sedar x sedar aku dah masuk kampus balik dah....... semalam aku gerak dari Pasir Mas kul 7 pagi n sampai di Bestari Jaya tepat jam 2.30 petang.... perjalanan semalam agak membosankan kerana aku still lagi keseorangan. setibanya di stesen minyak Felda Kechau, aku berkenalan ngan sorang budak UM yang baru abis blaja.... nama Semi.... huhuhu mamat nie 1st time balik Kelantan sorang... dia balik nie coz dah abis blaja.... terkejut gak aku tengk beg dia... sepanjang aku jalan jauh ngan motor pon x penah bawak beg besar g2.... biasa la orang baru abis blaja..... selalu aku berenti dalam 5-10 minit... tapi semalam rasanya lebih 30 minit aku berenti kat c2 coz borak2 dulu ngan dia..... sambil2 bercakap ngan dia tu terpikir gak bila la plak aku nak abis blaja..... dia degree dah abis, aku dip pon x abis2 agi..... stop dulu bab feeling2 nie kan syahdu plak.... :p erm semalam aku gie lepak umah member aku.... ari nie pagi2 buta lagi dah balik umah coz kelas pagi....... arini kelas punya la bosan... lec mengajar cepat sangat, pas2 masuk lab, air con x de...... dekat 2 jam setengah gak la berpanas dalam tu.... nak studi pon x leh fokus.... lab mgg lepas ada air-cond.... pelik tol....... tp x pe la, adat la blaja cam2..... ari ni bosan2 sangat, abis kelas balik terus tido... bangun2 trs dtg cc pas asar.......

p/s: malam nie mesti membosankan...... Ya Allah, Kau murahkanlah rezeki aku supaya aku dapat kahwin ngan put3 kesayangan cepat2... Amin.......

Read more...

Balik Kg

Sunday, January 25, 2009

2 hr lepas aku selamat sampai di Pasir Mas 7.20 malam.... aku bertolak dr Bestari Jaya kul 12.30 tghr..... nie dah kali ke berapa aku balik ke Kelantan naek motor since sem 1. skunk dah sem 5 pon..... mungkin ada yang kata nie kerja gila, tp bagi aku best gak klu skali skala dapat rasa benda gini..... walaupun motor aku tu kecik je, aku yakin aku bleh sampai ke destinasi aku sampai tanpa nyusahkan orang lain... motor aku yang gambarnya kat bawah tu penah sampai ke bebrapa negeri antaranya, Terengganu, Pahang, N9, Perak, Selangor, KL n Melaka... semua tempat tu aku rider pegi.... pe lak aku mencarut nie..... k sambung cite td, sowi.... nawaitu nak bertolak pagi.... dek kerana motosikal mengalami masalah semput yang ku kira agak serius maka aku repair la motor tu terlebih dahulu..... alahamdulillah sepanjang perjalanan motorku sehat walafiat.... cuaca pon agak ok sepanjang perjalanan dr KL ke Gua Musang. Masuk je area gua musang amik ko kena tahan ngan polis.... En2 polis ni cam biasa la klu dah tahan nak lesen n ic je kerjanya..... Lepas kena tahan hujan turun dengan lebatnya mecurah-curah ke ladang gandum, maka jadilah koko crunch.... ops tu iklan koko crunch.... pas kena tahan tu hujan lebat sampai la ke Kuala Krai..... Abis basah kasut n seluar aku.... yang paling aku risau masa tu laptop je..... tkt masuk air.... masa masuk area ciku aku berenti kat kedai runcit beli plastik tok wat cover laptop aku dr kena ujan...... alhamdulillah sampai umah laptop x dak pape.... tp ada satu perkara sedih terjadi.... ingat nak bawak balik kain kotor nak suh mak basuh, tp tersalah bawak balik plastik baju yang br pas aku dobi...... wa............. camner leh tertukar plastik nie...... nampak gaya esok balik KL bawak balik sml baju yang dah bersih tu.......

p/s: sukanya rasa duk umah coz 24 hours leh on9........ jangan lupa doakan aku selamat pulang ke kampus esok....

Read more...

bosan?!?

Saturday, January 17, 2009

Erm dah lama x update en3 kat sini... semenjak balik kampus nie, banyak sangat urusan..... kekadang rindu gak blog, friendster, n macam2 la kat tenet nie... tapi apakan daya walaupun dah abis mgg daftar, skunk sibuk ngan asiment plak...... ntah bila la kesengsaraan nie nak ilang. huhuhuhu... sengsara ke blaja??????? ntah la susah nak jawab soalan nie. klu x blaja camner nak dapat keje yang baik. so nak x nak kena blaja gak. aku bukan pe jd x minat blaja, semua sebab math.... tapi koz komputer nie memang x leh lari dah dr math... padan muka sape suh aku amik kos nie... patut aku amik koz asuha n kanak-kanak... tapi sesuai ke??????? kang x pasal2 kena kutuk muka cam penyangak pon ada ati nak amik kos nie..... hahahah..... tapi aku memang x minat pon kos tu..... kuang3x........ aku blaja komp nie sebab nak sambung perjuangan dr f4 n f5 dulu....... huhuhu...... tapi syukur setakat nie pointer aku x dak la teruk sangat........ tapi tu la blaja nie nak naek pointer susah, tapi nak turun senang je..... adat la blaja...... nak senang sangat cr la sugar mummy suh taja semua perbelanjaan idup..... kan senang.. astaga apa la aku mencarut sampai ke c2 plak.....
kekadang bosan gak idup ari2 asyik gie kelas je......... tapi bila pikir balik keje pon belum tentu bahagia gak...... :p

p/s:bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian...... cewahhhhhhh pandai plak wat ayat arini.......

Read more...

Sem Baru........

Thursday, January 8, 2009

Nampak gaya sem baru dah bermula... walaupun aku nie blaja kat IPTS, tapi sem nie lec makin ketat2 plak.... nak gie kelas kena pakai seluar slack la, baju kolar la. sebelum nie x dak la sampai ketat cenggini... geram pon ada gak bila wat kitaorang nie cam bebudak..... dulu x dak denda2, skunk klu gie kelas lewat or wat kesalahan kena bagi air kotak Milo plak..... aku lagi suka lecturer sem dulu, namanya Pn Hema. Pn nie 1st masuk kelas dia dah bagitahu, klu sape2 nak datang lewat ke apa ke, dia kesah, sebab kitaorang yang bayar dia mengajar kat sini.... bila dia ckp cam2 bukan kitaorang makin merendahkan dia, tapi kitaorang lagi hormat kat dia..... aku suka cara dia, dia x anggap kitaorang cam budak2.... gpon dulu dia bekas student unisel nie gak..... dia ckp dia paham perasaan student kat sini...... walaupun dia dah ckp awal2 cam2, kitaorang tetap hormat dia, sebab dia lecturer kitaorang..... kitaorang pn tahu kitaorang nie pelajar.. dr sem satu x penah ada orang tegur kitaorang pakai pape pon, tahu2 sem nie banyak plak prosedur..... hampeh...... dah la denda nak air kotak... kitaorang duit ptptn pon x cukup tok 4 bulan....... aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

p/s: dulu ada duit lebih bleh simpan, tp skunk dah x boleh simpan coz kena derma kat lec yang x cukup gaji......

Read more...

Balik KL

Thursday, January 1, 2009

malam nie aku dah nak balik KL dah. sedih plak ase nak tinggal umah.... waaaaaaaaaaaaaaaaaa......


p/s: 2 3 hari nie ada keje so sibuk skit, sebab tu x dapat post en3... kepada kengkawan semua, rasanya x terlambat agi asenya nak ucap Selamat Tahun Baru....... :D

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget