Tag Dari Syira

Friday, February 27, 2009

Assalamualaikum… pertama sekali nak minta maaf ngan Tn yang memberi tag nie sebab x leh jawab soalan nie bersungguh2 coz sehari dua nie busy skit(sebenarnya dah bersungguh-sungguh tapi sebab soalan ngan jawapan banyak jd pening)….. n maaf gak sebab lambat jawab tag nie……

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
• Motor

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
• Santan (br td mak suh beli)

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
• X pernah rancang

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
• Smp bl2….

5. Adakah anda dilamun cinta?
• Tidak………..

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
• Restoran Mummy dekat Batang Berjuntai (dkt UNISEL)

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
• Buku teks Digital Logic

8. Apakah nama penuh kamu?
• Rahsia……..

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
• Mak

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
• Bush (Aku nak lempar kasut kat muka dia)

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
• J-Bon
• Beri
• G Seng
• Acih
• Bu
• Faris
• Bob
• Wan Jawa

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
• Selalunya anta dobi… tapi bila pokai basuh la sendiri

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
• Australia kot, teringin nak gie bertinju ngan en Kangaroo

14. Pelukan atau ciuman?
• X paham soalan, dr mana2 tiba2 datang soklan nie

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
• suka ketawa kot
• Good looking
• Ceria dan banyak cekadak
• Suke bunga Tulip
• Suke BMW

16. 8 perkara yang amat saya gilai buat masa sekarang
• Nak abis blaja cpt2
• Duit
• Mengembara ngan motor
• Blaja tentang business internet
• Friendster
• Myspace
• Upin Ipin
• Bawak kete laju2(tabiat x leh ubah sblm n slps dpt lesen)

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan.
• Cis
• Monyong
• Tok Pok
• Sumbat
• Hai
• Assalamualaikum
• Bok bong
• Pauh

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
• Doraemon
• Hajime Kindaichi
• Mestika
• Ujang
• Gempak
• Kreko
• Budak Getah
• Detektif Conan

19. 10 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
• No Dout – Don’t Speak
• Eric Clipton – Tears in Heaven
• Westlife – You raise me up
• Air Supply - Nothing Gonna Change My Love For You
• FinKL – True Love
• Irwansyah – Ku Tunggu Jandamu
• Mas idayu – Sengosengolan Cubitcubitan
• Axel F – Crazy Frog
• Mila – Bila Cinta (ye kot, aku entam je)
• Les Sekinchan - gila-gila pengantin

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu.
• C++ Programming
• Visual Basic.net 2005
• Hafal Jalan KL
• Belajar jangan percaya kawan 100% kecuali yg disebutkan kat atas.
• Cara nak masukkan driver sata dalam CD Window XP
• Cara install driver laptop Compaq….
• Servis kaberator motor
• Tengok wayang

21. Mari men’tag’ 9 orang lain.
• Terpulang la kepada sape2 rasa berminat nak wat benda nie….. (x tahu nak invite sape lak)

Read more...

Kebosanan Tahap Dewa

Tuesday, February 24, 2009

sejak balik dari kampus nie aku makin sakit mental coz bosan tahap dewa time duk umah nie, tapi balik kampus lagi sakit mental coz asiment x penah2 abis.... adoyai... arini aku still lagi terguling-guling cam tenggiling atas katil. nak keluar x tahu nak pegi mana, al maklumlah aku je yang cuti.... member2 plak blaja tempat len x skali cuti... aduh.......... apa la aku duk mencarut petang2 nie.... tapi arini ntah nape tetiba aku rajin nak 'kobek' photoshop... padahal aku x tahu guna pon... heheh.... install je dalam laptop.... last2 skali jadi gambar nie.....


kobek = geledah

p/s:cuti ada lebih kurang 4 hari lagi, aduh........ tensionnya.....

Read more...

WGA = Windows Genuine Advantage

Sunday, February 22, 2009

erm ari nie aku nak bercerita pasal WGA Validation Update... mesti korang semua nak tahu apa tu WGA kan??? Kepada sengsapa yang dah tahu, betulkan aku jika aku salah. WGA nie adalah Windows Genuine Advantage.... Klu sengsapa yang menggunakan windows pirate sepatutnya takut jika terkena update nie coz jika korang terinstall update nie, banyak function dalam windows korang akan corrupt (lebih kurang la)... contohnya ie.... bila dah connect kat iternet, ie korang tu bleh surf kata internet untuk beberapa minit je, pas2 xleh guna dah.... pas2 bila nak login window korang kena tunggu dalam 5 saat... nak logout nanti ada iklan. satu lagi dekat korang punya taskbar akan kuar satu ikon berbentuk bintang.

Login Time

iklan WGA


so benda nie akan membuatkan kita rasa bosan n serabut last2 format laptop(selalunyalah)... sebelum cite step nak elak benda nie, kita blaja dulu cara nak kenal windows tu original ke pirate... caranya senang je

1)Klik start dan pegi ke My Computer
2)Right kelik pada icon My Computer
3)Klik properties

Kemudian dekat screen akan terpampang Sytem Properties sept di bawah nie...

System Properties

klu yang original tempat 640 tu adalah perkataan OEM. OEM adalah singkatan dari perkataan original equipment manufacturer

Klu kat computer korang dah terpampang perkataan OEM so x yah risau la tentang WGA nie coz benda nie x effect kat original Windows.. gpon WGA nie just nak cek korang nye license key to original ke x. klu dah memang gerenti ori watpe risau kan... tu monyong namanya... Lupe lak no kat tgh tu x semestinya 640.. no lain pon ada gak tau...

skunk kita berbalik kepada step nak mengelak daripada terkena WGA validation nie. Antar cara2nya.

1)Klik start dan pegi ke My Computer
2)Right kelik pada icon My Computer
3)Klik tab Automatic Update

bila dah sampai sini terpulang la kat korang nak disable ke x benda nie, coz klu disable memang update WGA validation nie windows x kan download dah. Nie aku nk bagi step klu korang x nak disable windows update tapi nak update risau takut kena WGA Validation nie....

4)Pilih option "Download update for me, but let me choose when to install them."
5)Klik Apply n Ok.

Option nie akan download update secara automatic termasuk WGA validation tadi, tapi ia x kan install secara automatik tapi kita akan menentukan update mana akan dipiluh untuk diinstall. Apabila icon warna kuning dekat taskbar dah kuar "Update are ready for your computer, korang click je kat icon tu, pas2 pilih custom installation..
Masa nie la korang nak pilih update apa untuk diinstall dan apa yang nak dibuang... Contoh..

Contoh download update termasuk WGA Validation. Jika terjadi situasi nie jangan cemas, tp korang unceheck je dekat box yang ada tanda cek dekat WGA Vadlidation nie


Pas2 bila tekan install, dia akan kuar confirmation box camnie. korang tanda je korak "Don't notify me about this update again".


Senang je kan, so x payh la risau lagi tentang menda nie. Tapi ada 2 perkara yg boleh menyebabkan WGA Validation nei muncul, iaitu time korang nak install WMP11(Windows Mwdia Player) ngan IE7(Internet Explorer). Klu installer yang korang guna tu download dari website microsoft, jangan lupa disconnect dulu korang punya connection tu sebab dalam tu ada setap validate window dulu.. Sekian...

p/s: sengsapa yang dah terkena benda nie x yah risau klu belum format lagi, e-mail je aku untuk crack percuma tuk buang benda nie... matju2509@gmail.com

Read more...

mid sem break...

Saturday, February 21, 2009

yahoooo kini aku cuti lagi, maka dapat la aku surf internet puas2 kat sini.. aku dah "jelak" dh lamo x leh nak on9 lama2 nie.... kepada kengkawan yang selalu masuk sini tp x dak update tu harap maaf la ek sebab x dak cerita baru.. menghampakan kowang je.... (ckp cam ada pembaca setia je - poyo je mamat neh)... masa kat kampus bukan x leh ank update, tapi kepala nie berserabut coz banyak keje ditambah plak ngan presentation tuk subjek Communication Skill, makin menggelabah dibuatnya.... exercise pon berlambak + ngan lab test.... macam2, lu bikin gua panas saja (ayat zulhuzaimi dalam remp-it)........ apapon skunk nie cuti dah start, (kali nie aku nak tiru ayat pu3 plak) so................................ kita ENJOY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget