M Copy File 4.0

Tuesday, September 29, 2009



Update kali nie pasal M Copy File plak. Apa itu M Copy File??? Mengikut kepada pemahaman aku pada benda nie senang je. Benda nie sejenis freeware yang direka untuk mencegah orang luar daripada membuat salinan (copy) @ pindah (move) data kita tanpa izin. Selain itu benda nie bleh jugak mencegah orang luar dari membuang (delete) @ menamakan semua (rename) kita punya data tanpa izin(permission). Benda nie sesuai untuk orang x suka sharing data atau orang nak protect file penting dari dicuri spt assignment, file keje, mp3 dan macam2 la. Aku x bleh buat screen shoot camner dia disable copy file tu sebab bila function tu diaktifkan, ia akan menghalang (disable) fungsi (function) tampal (paste) pada apa2 program windows.

Read more...

Install Acer Launch Manager Pada Windows 7

Wednesday, September 23, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Maaf zahir dan batin. X terlambat lagi kan. Gpon puasa sebulan raya pon sebulan la. Walaupun nie hari raya tapi aku still x nak buat en3 pasal aku pegi jalan2 ke apa, cuma nak cite pasal cara nak install Acer Launch Manager dekat win7.

Sebelum nie ramai pengguna acer cakap x leh nak install Launch Manager pada windows 7. Pada yang dah tahu tu x kesah la. En3 nie untuk yang x tahu je. Benda nie pon kebetulan je aku tahu masa google pas install windows 7 dekat laptop awek aku 2 hari sebelum raya.

Read more...

Monorack

Monday, September 14, 2009

Kali nie x tahu nak post apa. So aku nak cite pasal motor la plak. Bukan pasal suh salin ex5 biasa ke ex5 dream. Tukar barang panas pon x de. Jangan tukar barang panas, nanti x berkat idop. Aku dulu dah penah eksiden pasal pakai barang panas, tu baru pakai side mirror panas, belum enjin panas lagi. Aku dulu pon pakai yang panas sebab masa sekolah ada hamba Allah yang baek nie curi side mirror kat sekolah, beli yang ori dieorang curi, last skali aku try pakai yg panas. Pakai x sampai 1 jam, dah berselerak atas jalan. Patah terus side mirror tu. Kan nampak x berkat tuh. Lutut aku pon dapat cop TAR..

Read more...

Windows XP lagi!!!!

Thursday, September 10, 2009



Selamat malam jumaat tok semua. Malam n aku on9 dekat Dewan Utama Unisel kampus Batang Berjuntai. Sini tenet leh dikatakan laju sebab student jarang datang sini berbanding lobi utama fakulti industri teknologi maklumat (fitm). Dulu sini la tempat aku on9 masa sem satu 2 tahun lepas. Skunk pejam celik pejam celik dah sem akhir aku upenya. Cam ase baru agi duk sini.

Read more...

Oh 7!!!

Monday, September 7, 2009

Nampak gaya perangai buruk aku masih lagi x berubah iaitu malas update blog. Maklumlah tenet slow + lembab. Nak walking pon x best sebab kalau loading page pon kekadang x penuh. Nak komen lagi la, kena tgg lama. Pening2. Arini saje update walaupun tenet slow sebab nanti korang lupe lak blog aku neh (macam la korang ingat sangat). :p

Kali nie update sebab nak cite windows 7 dekat laptop aku dah start wat hal. Setakat nie laptop member aku x penah lagi jadi gini (Naz dengan Is). Laptop aku poblem ke apa. Sebelum nie guna xp ok je. Aku ingat laptop aku kena kencing manis la. Laptop aku nie x layak kot guna menda alah nie :((

Read more...

Recent Posts

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget